Kitüntetés Kóczy T. László professzornak


koczy-t-laszlo

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus 20. alkalmából Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetést adott át Kóczy T. Lászlónak, a Széchenyi István Egyetem professzorának.

Az egyik legmagasabb magyar állami elismerés adományozásának indoklása szerint „Kóczy T. László kiemelkedő munkabírással és eredményességgel vesz részt a Széchenyi István Egyetem tudományos teljesítményének, kiterjedt kapcsolatainak szervezésében. 2013 óta az Egyetem Doktori Tanácsának és egyben Tudományos Tanácsának is elnöke. Ebben a minőségben meghatározó módon járult hozzá az intézmény nemzetközi tudományos kapcsolatrendszerének a megszilárdításához és jelentős kibővítéséhez, a tudományos utánpótlás neveléséhez.

Az elmúlt négy év során az egyetem kapcsolatrendszere kiegyensúlyozott és dinamikus bővülést mutatott. Kóczy T. László az elmúlt években kiemelkedő tevékenységet folytatott a tehetséggondozásban is, ma is az egyetem legeredményesebb és legtermékenyebb doktorandusz-témavezetője, számos sikeres posztdoktori pályázat mentora. Vezeti az Új Nemzeti Kiválósági Program doktori, hallgatói, doktorjelölti szintjeinek bírálatát, koordinálását, a konferenciák szervezését és a kiadványok szerkesztését. Tevékeny szerepet vállalt az egyetemen megindult, a Magyar Nemzeti Bank Pallasz Athéné Alapítványa által támogatott menedzsment témájú, nemzetközi kihatású, angol nyelvű doktori program kialakításában, a külföldi vendégelőadók meghívásában.

Közben töretlenül folytatja nagy nemzetközi elismertségű kutatási tevékenységét, s ma a nemzetközi rangsorokban a hazai 100 legjobb tudományos teljesítményű kutató között szerepel.

Tudományszervezési és kutatási munkája mellett Kóczy T. László intenzív és szerteágazó jótékony és közhasznú tevékenységet is folytat, s ezzel kiemelkedik a hazai egyetemi közegből.

A Szt. Móric és Lázár Lovagrend magyarországi delegátusaként és a Szt. Mór Alapítvány kuratóriumi tagjaként évek óta szervezője és irányítója az elsősorban kárpátaljai egyházközségekhez irányuló adományok gyűjtésének és kiszállításának. A Szuverén Máltai Lovagrend tagjaként és tisztségviselőjeként folyamatosan résztvevője különböző jótékony célú tevékenységeknek.

Öt éve a Győr-Moson-Sopron megyei Szt. Hubertusz Alapítvány kuratóriumának elnöke, évente jótékony célú bál, gyermekrajzpályázatok szervezője, célzott adományok kezdeményezője (kápolnaépítés, szobor- és emlékműállítás, rászorulók megsegítése).

A győri civil szervezetek (Rotary, Lions, Borlovag klubok) által szervezett éves jótékony célú Kantharosz Gála és Aukció résztvevője, magas értékű aukciós tárgyak felajánlója, e szervezetek tagjaként különböző jótékony célú akciók aktív résztvevője

A vörösiszap katasztrófa károsultak javára felajánlotta Publikációs Nívódíjának összegét, és aktív résztvevője volt Győrben a károsultak javára rendezett jótékonysági aukciónak.”

Winkler Csaba

2017.08.23