Ingyenes vetítések a Rómer kertmoziban


sing_street

Augusztus 28-án 20.30-kor és augusztus 29-én 20.30-kor a Rómer Házban (Győr, Teleki L. u. 21.) ingyenes kertmozis vetítések lesznek: hétfőn a Balaton Method című magyar zenés filmet, kedden pedig a Földiek című magyar kisfilmet, majd utána a Sing Street című ír-angol-amerikai zenés játékfilmet nézhetik meg az érdeklődők. A belépés díjtalan.

Augusztus 28. (hétfő), 20.30 - Balaton Method
magyar zenés film, 85 perc, 2015 (12), rendező: Szimler Bálint
A Balaton Methodban 17 magyar zenekar - köztük a Quimby, a Middlemist Red, a Soerii & Poolek, az Elefánt, a Bin-Jip, a Subscribe -, valamint több száz további zenei közreműködő fogott össze, hogy elkészüljön Szimler Bálinték Kodály Method-videóinak egészestés lezárása. Két zenekar - a Punnany Massif és Akkezdet Phiai - ráadásul külön a Balaton Method számára egy-egy új dallal rukkolt elő. A Balaton Method az első magyar film, amely közösségi finanszírozással készült.


Augusztus 29. (hétfő), 20.30 - Földiek
magyar játékfilm, 26 perc, rendező: Freund Ádám - Diák Oscar-díj jelölés 2017
A film főszereplője egy 12 éves kisfiú, Ábel (Cservák Zoltán), akinek családtagjai (Dimény Áron, Györgyi Anna, Rujder Vivien) mintha az univerzum legtávolabbi pontjaiban élnének. Amikor azonban a hobbi-feltaláló apa ténylegesen kilövi magát az űrbe, a fiúnak választania kell, hová tartozik. Freund Ádám Földiek című rövidfilmje hat másik alkotással versenyezhet a nemzetközi fikciós filmek között.

Augusztus 29. (hétfő), 21.00 - Sing Street
színes, feliratos ír, angol, amerikai zenés játékfilm, 106 perc, 2016 (12), rendező: John Carney
Dublin, 1985. A Lalor család ifjú tagja egy tinédzser zenekart alapít, hogy elnyerje egy lány szerelmét, és elmeneküljön a családi problémák elől. A botcsinálta banda egyre jobbá válik, és a srácok mind érzékletesebben fejezik ki öltözetükkel és zenéjükkel a serdülőkor dühét és lázadását. A zenekaron és a szerelmespár humoros-romantikus kapcsolatán keresztül pedig kibontakozik a nyolcvanas évek Írországának kulturális közege és a fiatal generáció jövőképe, illetve annak hiánya.

2017.08.21