Tematikus városnézések

Szeptember hónapban

vArosnAzAsek1

Még elég jó idő van a vízparti programokhoz, a hajókázáshoz, ezért szeptemberben még kissé nyárias a tematikus városnézések kínálata. Erre a hónapra esik az Ars Sacra fesztivál is, amihez a sétákat szervező Original Balance Kft. évekkel ezelőtt csatlakozott. Nézzék hát, miből választhatnak!

Szeptember 1. (péntek) 18.30-21 óra Hajós városnézés. Találkozás: a Dunakapu téren a Pulzus szobornál.
Egy kellemes városnéző séta után a naplemente fényeinél hajóra szállnak és a folyók felől, a folyókon csodálhatják a várost és a naplemente fényeit. 1 órás hajózás után az est ragyogó fényeiben pompázó belvárosban gyönyörködhetnek. A program részvételi díja: 3.500,- Ft/fő, 10 éves korig: 2.200,- Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a hajózás árát is.

Szeptember 9. (szombat) 16-18 óra Folyóparti andalgások. Találkozás: a Dunakapu téren a Pulzus szobornál.
Győr a folyók városa. Megszépült vízparti sétányai sétára, andalgásra csábítják a város lakóit és az idelátogató vendégeket is. Egy folyóparti város képe, történetei és érzéseink lesznek a séta témája.
Vegyen fel mindenki kényelmes cipőt és hozza el kedvenc versét, idézetét, amit a vízparti hangulattal, a természettel kapcsolatba tud hozni! A program részvételi díja: 2500,-Ft/fő. Nyugdíjas, diák: 2000,-Ft/fő.

Szeptember 10. (vasárnap) 15-17 óra Régi főút, új élmények. Találkozás: az Eötvös parkban, a Petőfi szobornál.
A város főútvonala a Szent István út mentén a 19.-20. század fordulóján kiépült nagyvárosias városközponttal ismerkedhetnek ezen a sétán. Az idegenvezető bemutatja a főút épületeit, parkjait és emlékműveit, és számos hozzájuk kapcsolódó történetet mesélünk el. A program részvételi díja: 2500,-Ft/fő. Nyugdíjas, diák: 2000,-Ft/fő

Szeptember 17. (vasárnap) 15-16 óráig Szentek nyomában az ARS SACRA Fesztivál alkalmából. Találkozás: a Széchenyi téren, a Mária-oszlopnál
Ezúttal a gyönyörű barokk belvárosban vezetett sétán köztéri szobrok és templomok érintésével mesélnek az idegenvezetők a szentek életéről, történeteiről, amiben a Szent László-év kapcsán kiemelkedő szerepet kap a Szent László herma is. A részvétel díjtalan.
Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Célunk a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet különböző műfajain nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül. Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi, irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat- ingyenesen látogathatja a nagyközönség.(forrás:www.ars-sacra.hu)

A sétákon való részvétel előzetes előzetes regisztrációhoz kötött: idegenvezetes.gyor@gmail.com

2017.08.21