I love mozi

A Rómer Házban

I love mozi

Filmvetítésekkel indul a klubszezon a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.). A mozirajongók értékes, sok esetben díjazott alkotásokat láthatnak barátságos környezetben. A vetítések belépődíjasok. Jegyinfó a Rómer Ház FB oldalán hamarosan.

Szeptember 7. (csütörtök) 17.30 óra Elválaszthatatlanok. Feliratos, olasz játékfilm. Vetítési idő 100 perc. Rendező: Edoardo De Angelis.
Daisy és Viola ikrek, mindketten gyönyörű tizennyolc éves lányok. Az egyetlen gond, hogy testük egy pontján a csípőjüknél össze vannak nőve, vagyis születésüktől fogva sziámi-ikrekként élnek. Mindketten nagyszerűen énekelnek, így helyi rendezvényeken, esküvőkön, születésnapokon lépnek fel. Lényegében ezzel ők tartják el az egész családjukat. Az egyik fellépésük után találkoznak egy orvossal, aki megvizsgálja őket, és megállapítja, hogy az ikrek műtéttel szétválaszthatók...

Szeptember 7. (csütörtök) 19.30 óra Testről és lélekről. Magyar játékfilm. Vetítési idő 116 perc. Rendező: Enyedi Ildikó.
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe?

 

Szeptember 8. (péntek) 18 óra A magas ősz férfi társat keres. Feliratos, francia-német-belga romantikus vígjáték. Vetítési idő 100 perc. Írta: Stéphane Robelin.
Pierre, mióta megözvegyült, elvonult a világ elől, és csak egyetlen gyermeke jelenti számára a kapcsolatot a külvilággal. Miután lánya megajándékozza egy számítógéppel, a férfi felfedezi az interneten található online ismerkedő oldalak végtelen lehetőségét...

Szeptember 8. (péntek) 20 óra Kisvárosi gyilkosok. Feliratos, dán fekete komédia. Vetítési idő 90 perc. Rendező: Ole Bornedal.
A két középkorú férfi, Ib és Edward belefáradtak kiüresedett házasságaikba, és egy jobb életről álmodoznak az évek során összeszedett pénzükből. Egy nap hatalmasat veszekednek feleségeikkel, amelynek eredményeképp jól lerészegedve felbérelnek egy orosz bérgyilkost, hogy tegye el a nemkívánatos asszonyokat láb alól.

Szeptember 9. (szombat) 17.45 óra Frantz. Feliratos, francia-német történelmi játékfilm. Vetítési idő: 113 perc. Rendező: François Ozon.
1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét.

Szeptember 9. (szombat) 20 óra Az én Itáliám. Német-olasz koncertfilm, angol nyelven, felirattal. Vetítési idő 111 perc. Rendező: Jonas Kaufmann.
Nincs még egy olyan hely a világon, mint Olaszország: az itáliai életérzést a napsütés, a tenger sós íze, a citrusok és a kávé illata, a csábító pillantások és a szenvedélyes, semmihez sem fogható dallamok teszik felejthetetlenné. Ezt az hangulatot örökíti meg Az én Itáliám című film.

Szeptember 10. (vasárnap) 17.30 óra Emlékképek (Andrzej Wajda utolsó filmje). Feliratos, lengyel életrajzi film. Vetítési idő: 98 perc. Rendező: Andrzej Wajda.
A film Wladyslaw Strzeminskinek, a 20. század egyik legkiemelkedőbb lengyel avantgárd festőjének állít emléket, aki nemcsak művészként, hanem tanárként is kiemelkedő eredményeket ért el.

Szeptember 10. (vasárnap) 20 óra Modern idők + élőzene. Rendező: Charlie Chaplin. A zenekar: Bors Laca – dob; Dankowszky Aron – gitár; Szombathelyi Patrik – zongora; Szombathelyi Sebestyen – bőgő.
Chaplin filmje a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus - ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modern kori pokolba, azaz egy gyárba. A futószalagnál végzett monoton munka miatt az őrültek házába kerül.

Szeptember 12. (kedd) 17 és 19.30 óra Testről és lélekről. Magyar játékfilm. Vetítési idő 116 perc. Rendező: Enyedi Ildikó.
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Szeptember 21. (csütörtök) 18 óra Teljesen idegenek. Feliratos, olasz vígjáték. Vetítési idő 97 perc. Rendező: Paolo Genovese.
Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat, és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz...

Szeptember 21. (csütörtök) 20 óra Ultra. Magyar dokumentumfilm. Vetítési idő 80 perc. Rendező: Simonyi Balázs.
A film öt ember múltját, érzéseit, gondolatait járja körül. Egyszerre nyomasztó teher és álom is számukra, hogy végigfussanak egy ultratávot, hogy feszegessék a határaikat, gyógyítsák a lelküket és megszabaduljanak démonaiktól. A 246 kilométeres futás során az Ultra bemutatja a főszereplők zsigeri gondolatait, rezdüléseit, valamint önmaguk megismerésének, fejlesztésének megrázó folyamatát. Útjuk során eljutnak a teljesítőképességük határáig, és még azon is túl - szellemi és fizikai értelemben egyaránt. Valaki a hétköznapok taposómalmából próbál kiszakadni, valaki az öregedés ellen küzd, és vannak, akik a természetfelettit keresik, egy dolog mégis közös bennük: minden futó megízlelheti a halhatatlanságot, és megtapasztalhatja saját halandóságát.

2017.08.29