1302

Győrbe hozza el a nyarat a friss Fonogram-díjas formáció


belau01

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar egy év alatt közel 70 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon és külföldön egyaránt. Az első lemezük The Odyssey címmel novemberben jelent meg, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar európai turnéját félbeszakítva, a győri Dunakapu téren mutatja be első nagylemezét augusztus 6-án.

A Belau kezdetben szóló projektként, később duóvá bővülve körülbelül egy éve tűnt fel a magyar zenei palettán. A frissnek mondható kezdeményezés által megzenésített világban az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A céljuk, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.

A Belau egy év alatt számos sikernek örülhetett: tavaly több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, több komoly rádiós játszással is büszkélkedhetnek, valamint megnyerték a Fonogram-díjat az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A fiatal formáció másfél év alatt közel 70 koncertet adott a legnagyobb hazai fesztiválokon és klubokban, valamint 10 különböző országban. Ezen a nyáron sem tétlenkednek, hiszen fellépnek a legkomolyabb fesztiválokon a régióban.

A Belau első, The Odyssey című lemezén a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül olyan tehetséges fiatal énekesnők kaptak kiemelt szerepet, mint Antonia Vai, Dallos Bogi, Herrer Sára, Myra Monoka és Szécsi Böbe. A dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a Földközi-tenger térségében, és ezt a világot szeretné a formáció még jobban átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre.

A Fonogram-díjas zenekar nemrég tért vissza egy sikeres horvát turnéról és játszott telt ház előtt a Budapest Parkban, valamint a Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon. A számos külföldi koncerten és fesztivál fellépésen felül augusztus 6-án Győrben, a Dunakapu téren lépnek fel.

2017.07.24