Nyolc bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház


Nyolc bemutatót hirdet meg bérleteseinek a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, a kínálatban színmű, dráma, bohózat, komédia és egy rockopera is szerepel – közölte évadzáró és a következő év repertoárját ismertető sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Jordán Tamás elmondta: terveik szerint szeptemberben Szép Ernő A Vőlegény című színművének bemutatásával kezdődik az új évad, Mohácsi János rendezésében, majd Mihail Ugarov OBLOM-OFF című kétrészes színdarabjának színpadra állítását tervezik októbertől, Valló Péter rendezésében.

Georges Feydeau Kis hölgy a Maximból című bohózatát, amelyet Réthly Attila rendez, novemberben láthatja a közönség, Yasmina Reza Művészet című komédiáját pedig, amelyet Lukáts Andor rendez, december elején mutatja be a társulat.

Márciusban Nagy Cili rendezésében viszik színre Várkonyi Mátyás – Miklós Tibor Sztárcsinálók című ismert rockoperáját, és szintén ebben a hónapban láthatja szombathelyi a közönség először Zsótér Sándor rendezésében Oscar Wilde – Elfriede Jelinek Bunbury című triviális komédiáját, amit májusban Alföldi Róbert rendezésében követ majd Arthur Miller A salemi boszorkányok című drámájának bemutatója. Ezt követően ugyancsak májusban mutatják majd be David Auburn Egy bizonyítás körvonalai című színművét is, amelyet Horgas Ádám rendez.

Bérleten kívüli bemutatót is terveznek, amelynek társírói és társrendezői Czukor Balázs és Surányi Nóra lesznek. A kortárs darab címe Home Bank, a történet egy bankban játszódik, annak egy napját mutatja be és minden a pénz körül forog.

Az igazgató tájékoztatása szerint a következő évadban is a repertoáron maradnak a Tartuffe, a Volpone, a Mágnás Miska, A Dédi, A mi osztályunk, A dzsungel könyve, A padlás, A jó pálinka itassa magát és a Grönholm-módszer című darabok.

Jordán Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: nem volt könnyű összeállítani a műsortervet és szerződtetni a színészeket, de szavai szerint segített, hogy igazgatói kinevezését végül egy évvel meghosszabbították, az új pályázaton pedig egyedüli jelöltként indul, így bízik a folytatásban. Szólt arról is, hogy a társulat összetételében az új évadban előreláthatólag nem történik változás, senki nem megy el a színháztól, de egyelőre új taggal sem bővülnek.

Bejelentette, hogy a Weöres Sándor Színház ismét meghívást kapott a POSZT-ra, amelynek versenyprogramjában A falu rossza című Mohácsi-rendezéssel szerepelnek, de ott lesznek ugyanezzel a darabbal a Városmajori Színházi Szemlén, a Vidéki Színházak Fesztiválján pedig Csehov Ivanov című művével szerepelnek, amit Lukáts Andor állított színpadra.

A sajtótájékoztatón Réthly Attila, a színház főrendezője elmondta: augusztusban ismét lesz a Savaria Történelmi Karneválhoz kapcsolódóan karneválszínház is, amelyen William Shakespeare egyik művét mutatják be Vízkereszt, vagy bánom is én címmel.

Forrás: MTI

2017.06.12