I love mozi

Filmvetítések a Rómer Házban

Sok-sok jó programot kínál júniusra a Rómer Ház (Győr, Teleki út 21.) mindazoknak, akik szeretik azokat a filmeket, amelyek a szórakoztatás mellett gondolkodtatnak is. A jegyárak általában normál: 900,-Ft / diák, nyugdíjas: 700,-Ft. Elővételes jegyvásárlás az Esterházy-palotában, a Rómer Múzeumban (Győr, Király u. 17.), keddtől vasárnapig 10-18 óra között.

Június 14. (szerda) 17.30
Teljesen idegenek. Feliratos, olasz vígjáték. Rendező: Paolo Genovese. Vetítési idő 97 perc.(16)
Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz...

Június 14. (szerda) 19.30
Testről és lélekről. Rendező: Enyedi Ildikó. Magyar játékfilm. Vetítési idő: 116 perc. (16)
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat?
Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked?

Június 15. (csütörtök) 17.30
Őrült boldogság. Rendező: Paolo Virzi. Feliratos, olasz-francia dráma. Vetítési idő 118 perc. (16)
A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice és Donatella háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandokba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket. Utazásuk egyszerre örömteli és szomorú, s miközben szembesülnek egymás élettörténetével, az is megkérdőjeleződik, mit is jelent igazán épelméjűnek lenni.

Június 15. (csütörtök) 20.00
1945. Rendező: Török Ferenc. Fekete-fehér magyar dráma. Vetítési idő 91 perc. (12)
A vetítés után közönségtalálkozó Rudolf Péter színésszel, Török Ferenc rendezővel és Szántó T. Gábor íróval. Jegyár egységesen 1000,-Ft.
1945. augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Titkok, bűnök, számvetés, szerelem, árulás, szembesítés…

Június 16. (péntek) 18.45
Vademberek hajszája. Rendező: Taika Waititi. Új-zélandi vígjáték. Vetítési idő 101 perc, 2016.
A film hőse egy kövér maori kölyök, aki gengszter szeretne lenni, de érzéseit haikukban mondja el, és aki kénytelen megtanulni, hogyan éljen túl mindent az őserdőben. Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan tragédia miatt Rickyt újra a gyermekvédelem felügyelete fenyegeti, a javítóintézet elől inkább hegyekbe menekül.

Június 16. (péntek) 21.00
Tiszta szívvel. Rendező: Till Attila. Színes, magyar akció-vígjáték. Vetítési idő 101 perc. (16)
Ingyenes kertmozis vetítés a Rómer Ház udvarán!
Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

Június 19. (hétfő) 17.00
A vörös teknős. Rendező: Michael Dudok de Wit. Szöveg nélküli, francia-japán animációs film. Vetítési idő 80 perc. (6).
Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.

Június 19. (hétfő) 19.00
1945. Rendező: Török Ferenc. Fekete-fehér magyar dráma. Vetítési idő 91 perc. (12)
1945. augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Titkok, bűnök, számvetés, szerelem, árulás, szembesítés…

Június 23 (péntek) 17.30
ULTRA vetítés + közönségtalálkozó a Múzeumok éjszakáján
Az egyik leghíresebb, legnagyobb presztízsű és egyben legnehezebb ultramaratoni futóversenyen, a görögországi Spartathlonon 400-an állnak rajtvonalhoz, és a versenyzők között évente több magyar indulót is találhatunk. A távot már negyedjére teljesítő Simonyi Balázs filmjével különleges dologra vállalkozott: a 246 km-es futóversenyt öt résztvevő szemén, és személyes drámájukon keresztül mutatja be.
Győrben, a Múzeumok Éjszakáján is látható lesz az HBO és a SpeakEasy Project koprodukciójában készült ULTRÁt, melyet magyar és angol felirattal vetítenek. 
A FILM UTÁN, 19.00-TÓL KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ SIMONYI BALÁZZSAL, A FILM RENDEZŐJÉVEL, ULTRAFUTÓVAL!
A vetítésre a Múzeumok Éjszakája minden programjára és kiállítóhelyére érvényes belépő érvényes felnőtt napijegy: 1.500 Ft, kedvezményes napijegy: 1.200 Ft. Jegyelővétel 2017. június 2-tól az Esterházy-palotában és a Rómer Házban.

2017.06.04