A Mentőexpedíció szerzőjének újabb sci-fije novemberben jelenik meg

Andy Weir: Artemis

Novemberben jelenik meg Andy Weir, a Mentőexpedíció szerzőjének újabb sci-fije, az Artemis, és párhuzamosan már a film is készül belőle – számolt be róla a Los Angeles Times. A regény főhőse Jazz Bashara, piti csempész, aki a Holdon épült első városban él, és belekeveredik egy tökéletes bűnténybe.

Andy Weir szoftvermérnökként dolgozott, amikor a Mentőexpedíció (The Martian) című sci-fijének részleteit a honlapján kezdte publikálni. Akkora sikert aratott, hogy a Crown kiadó szerződést kötött vele és a filmesek is felfigyeltek rá. A könyv – magyar címmel A Marsi – megjelenése után 2015-ben a film is elkészült Ridley Scott rendezésében, amelyben Matt Damon alakította a Marson ragadt űrhajós szerepét.

Weir elmondta, hogy nagyon izgatott az új könyv megjelenése miatt. „Sokat kellett dolgoznom a tudományos részen, amit szeretek, de ezúttal sokkal összetettebb és karakterfüggőbb lett a cselekmény is” – mesélte egy videóban, amelyet az Artemis kiadója, a Crown posztolt az interneten. „A Mentőexpedíció egy sima ’ember a természettel szemben’-történet, amelyben a cél a puszta túlélés volt. Az Artemis viszont egy bonyolultabb bűnügyi sztori, rejtélyekkel” – fűzte hozzá a szerző.

A könyv megfilmesítési jogait a 20th Century Fox és a New Regancy vásárolta meg, az Artemis filmes feldolgozásának elkészítésében a Mentőexpedíció két producere, Simon Kinberg és Aditya Sood is részt vesz.

Az Artemis november 7-én jelenik meg az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI

2017.05.17