Új „gyöngyszemeket” találtak

A GYAK szépirodalmi pályázatának eredményhirdetése

2017. április 26-án a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Herman Ottó utcai klubhelyisége megtelt érdeklődőkkel a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) irodalmi pályázatának eredményhirdetésén.

Csáky Anna, az antológiaközösség vezetője a vendégek köszöntése után bemutatta a pályamunkákat elbíráló bizottság jelen lévő tagjait (Gősi Vali, Kozák Ágnes, Rácz Katalin), majd röviden ismertette a Győri Antológiának mint kiadványnak a történetét, egyedülálló jellemzőit, külső és belső megformálását, a benne megjelent szerzők, alkotások sokféleségét, valamint a könyv köré szerveződött közösség (GYAK) Győr kulturális életében betöltött szerepét.

Ezt követően rátért a beérkezett 26, nagyrészt verses pályamunka általános jellemzésére, fontos tanulságokat megfogalmazva az írások értékelése kapcsán, és ismertette azokat a szempontokat, melyek alapján a bírálóbizottság kiválasztotta a győzteseket, akik között fiatal alkotókat, valódi „gyöngyszemeket” is talált.

A helyezettek:

Vers kategória

Első helyezett: Szabó Gergely
Második helyezett: Kutasi Károly

Kispróza kategória

Első helyezett: Pintér Anna
Második helyezett: Győry Andor

Harmadik helyezést a zsűri nem adott ki.

A bizottság emléklappal, könyvvel jutalmazta Máté László és Szűcs Mihály pályázókat beküldött verseikért.

A győztesek oklevelet, antológiákat, egyéb jutalomkönyveket kaptak, emellett pályamunkájuk megjelenik majd az idei, Bennünk ring a világ című antológiakötetben.

Molnár György
a GYAK tagja és egyik szerkesztője

2017.04.28