Other Planet

Új dallal, klippel és hamarosan új lemezzel jelentkezik a zenekar

Az Other Planet névre talán még sokan emlékeznek, köszönhetően annak, hogy a zenekar nem aprózta el első nagyközönség előtti bemutatkozását. 2015-ben az Untold Story című dalukkal hívták fel magukra a figyelmet, amikor a legjobb tizennyolc hazai dal közé jutottak az Eurovíziós Dalversenyben.

Amilyen hirtelen vonzottak maguk köré rajongókat és keltették fel a szakma érdeklődését, pont olyan váratlanul vonultak is vissza a nagy nyilvánosság elől. Koncertek és egyéb szereplések sokaságára mondtak nemet az elmúlt másfél évben. Nem is hallottunk róluk semmit, egészen mostanáig.

Most viszont úgy tűnik, a téli álom elmúlt, és újra van mit megmutatniuk a fiúknak, hiszen itt az új dal és a hozzá készült videoklip. Hamarosan egy kislemeznyi anyagot is megjelentetnek még mellé, és az igazi meglepetéseken is dolgoznak már az őszi klubszezonra. De ne siessünk ennyire előre, érjük be most azzal, hogy remélhetőleg a nyáron már egyre több helyen találkozhatunk velük élőben is. Addig pedig hallgassuk az új dalt, és figyeljük a koncert dátumokat.

Nem is szólhatna másról a visszatérő szám, mint az útkeresésről vagy töltődésről, amivel a visszavonulásuk időszaka is telt. Ismerjük meg magunkat, találjuk meg a helyünket újra meg újra a folyamatosan változó világban, hiszen mi magunk is folyamatosan változunk. Mindig jönnek, akik megmondják, hogy mit kellene tenni vagy mi a helyes, de amíg másoknak nem ártunk és önmagunkkal békében vagyunk, addig nagy baj nem lehet.

Bár az Other Planet 2015-ben mutatkozott be először hatásos belépőjével a Dalban, a kiindulópont már jóval korábbi, 2010 decembere, a helyszín pedig Magyarpolány. A két gyerekkori jó barát, Szikra Péter és Széll Bálint ekkor fogalmazta meg először forralt boros gondolatait az Other Planet-ről mint zenekarról, vagyis akkor még inkább csak duóról. Az évek alatt a számok folyamatosan készültek, nem egységet vagy lemezt alkotva, hanem hangulatok, élethelyzetek lenyomataiként. Mivel mindketten az élő produkció elkötelezett hívei, egyértelmű volt, hogy további társakra van szükség ahhoz, hogy ezek a dalok színpadon is megszólaljanak. Ez gyakorlatilag a minden koncerten új ember koncepciót jelentette nagyon sokáig. A hagyomány megsemmisítője Nagy Leopold képében érkezett 2014 tavaszán. Szerepébe annyira beleélte magát, hogy egy pár hetes csúszással hozta magával Őry Ádámot is. Ez azóta fix és biztos. A célok közösek, az összhang tökéletes, bíznak magukban és a zenében. Dalaik stílusvilága nagyon mai alternatív pop.

A zenekar új, Where Do We Go című dalát itt lehet megnézni és meghallgatni.

NAP Média

2017.04.20