„Hazatérés” – festménykiállítás a Gyárvárosi Közösségi Házban

Bogár Erika írása

Makkné Pölöskei Éva és Selmeczkiné Pölöskei Ilona ikertestvérek közös kiállítása nyílt meg 2017. április 7-én a megyei könyvtár Gyárvárosi Közösségi Házának rendezvénytermében. A tárlat április 28-ig tekinthető meg az épület nyitvatartási idejében.

A döri születésű testvéreket általános iskolájuk igazgatója képzőművészeti iskolába szánta, de végül mindketten egészségügyi végzettséget szereztek, és ezen a vonalon is helyezkedtek el. Selmeczkiné Pölöskei Ilona a nyolcvanas évek közepe óta Ausztráliában épített karriert, míg Makkné Pölöskei Éva Magyarországon dolgozott.

A festészettel egyikük sem foglalkozott jó ideig, végül egymástól távol, de mégis szinte egyszerre kezdték el újra. Éva Barna Borbála irányítása alatt képezte tovább magát, Ilona Terry Harrison, Geoff Kersey és Susan Harrison munkáiból nyert inspirációt az akvarell festészetben. Tagja az Ausztrál Fővárosi Terület Művészeti Társaságának, és évente egyszer részt vesz a Redfern Akadémia kiállításán.

A testvérpár második közös kiállítását Barna Borbála művésztanár nyitotta meg április 7-én, pénteken. A festmények április 28-ig tekinthetők meg a Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

Bogár Erika
Fotók: Bogár Erika, Makk Gyula (1-2. kép)

2017.04.13