Molnár Vid Bertalan Irodalmi Emléknapok

2017. április 18–20.

Jeles fiára emlékezik Győrszentiván lakossága. Molnár Vid Bertalan Szent Ferenc-rendi szerzetes, tábori lelkész, címzetes kanonok sokat tett szülőfalujáért: fiú- és leányiskolát alapított, könyvtárat létesített, szobrot adományozott a templomnak. Az emléknapok programja:

Április 18-án (kedden) 16.30-korAz isteni szeretet leányai Szentivánon" – bepillantás egy zárda életébe címmel mini-kiállítás nyílik a megyei könyvtár Győrszentiváni Fiókkönyvtárában (Győr, Ősi u. 1.). A tárlat április 24-től május 5-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.prilis 19-én (szerdán) 16.00-kor Sík Frida és Venczel-Kovács Zoltán Költők és múzsáik című zenés irodalmi műsora révén a szerelem sokszínű világába barangolhatnak. A Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Váci Mihály Általános Iskola tanulóinak versmondása. A rendezvény helyszíne: Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ (Győrszentiván. Váci Mihály u.3.).

Április 20-án (csütörtökön) 18.00-kor  Molnár Vid Bertalan sírjának koszorúzása a győrszentiváni régi temetőben. Közreműködnek a József Attjla Kórus és a Váci Mihály Álta]ános Iskola tanulói, valamint a Szentiváni Galambászok Egyesülete.

2017.04.08