Örkény-projekt

FILO-Pont

Április 5-én szerdán, 16:30-kor, Örkény István születésének 105. évfordulóján indul az Örkény-projekt a FILO-Pontban (Győr, Kálóczy tér 15.). A 12 részes kurzuson a résztvevők megismerkedhetnek az abszurd humor mesterének világával, és egy közösen létrehozott színielőadás keretében az alkotás örömét is megtapasztalhatják.

„Az én írói életem zegzugos útjának legfőbb oka, életem legnagyobb sorsfordulata volt a második világháború. Ez az élmény azóta se hagy nyugodni, föl-föltámad bennem, más-más formában... A háború a legtöményebb élet, mert a legjelenvalóbb halál. Minden perc magában hordta azt a lehetőséget, hogy az lesz az utolsó. Ezért egyszerre olcsó és drága lett az idő. Egy ideig megpróbáltam a régi dolgokról, a régi módon írni, de aztán rájöttem: mindent elölről kell elkezdenem. Csak egy vágyam volt: átadni, közölni valahogy, amit átéltem. És én a valóság felől indultam neki.”

Ajánlják mindenkinek:
aki szeretné jobban megismerni és kifejezni önmagát, kibontakoztatni szunnyadó képességeit,
aki szereti Örkény Istvánt és a színjátszást.

A kurzus időtartama: 12 alkalom, április 5-től szerdánként 16.30-tól.
A kurzust vezeti: Szabados Éva színész, színpadi játék tanár

Mivel a kurzuson a létszám korlátozott, ezért regisztráció szükséges a gyor@ujakropolisz.hu címen.
A kurzus havi díja: 4000 Ft, diákoknak 2500 Ft (a 12 alkalom díja: 12 000 Ft, diákoknak 7500 Ft). Az első alkalom díjtalan.

További információ itt.
A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2017.03.27