Megjelent az első magyar nyelvű The Biebers album


Megjelent a The Biebers legújabb lemeze, melynek bemutató koncertje április 8-án lesz az Akvárium Klub NagyHalljában. Az első magyar nyelvű album a bandától igazi örömzenélést tartalmaz sok-sok vendégművésszel, amely a koncerten trópusi látvánnyal és eszeveszett bulival körítve jelenik majd meg.

„Új lemezünk legnagyobb újdonsága, hogy magyar nyelvű lesz! Ez leginkább engem érintett a munkálatokban, hiszen az én feladatom a szövegírás. Úgy döntöttem, nem egyedül fogom megoldani ezt a feladatot. Segítségül hívtam Mórocz Tomit a Bermudából. Rettegtem attól, nehogy hasonlítsanak a dalszövegek a régi lírikus Puskás Petis énemhez, illetve hogy a lehető legjobban sikerüljön az angol dalszöveg világot átültetni magyarra.

Régen arról írogattam, hogy csillagok, léggömb, mindenféle romantikus metafora, mostanában meg arról, hogy ha sokat iszom, legszívesebben kinyírnám magamat. A kettő között kicsit nagy a szakadék, úgyhogy ez volt a legérdekesebb feladat, hogyan lehetne a kettőt egy fedél alá helyezni. Ami meg a zenét illeti, szerettem volna, ha az egész zenekar sokkal jobban kiveszi a részét a zeneírásból is. Sokat gondoltam a Beatlesre közben, hogy még Ringo Starr is elég jó dalokat jegyez…

Ezért is mentünk el a Bakonyba ‘flesselni’. Csak mi és az erdő, és semmi más dolgunk nincs, mint hogy zenét szerezzünk, és mindenki bemutathassa az ötletét! Aztán jön Öcsi (Puskás Dani), és megtalálja a közös nevezőt az ötletek között! Utoljára pedig én, aki még minőségellenőrzi a dolgokat, és még egy utolsót okoskodik. Beletettem minden dalba a „Csillaghangokat”, bármit is jelentsen! (szerk. szintetizátor effekt)” – meséli Puskás Peti, a csapat frontembere.

Az album felvételén olyan zenészbarátok működtek közre, mint Fluor Tomi (Wellhello), Mc Kemon (Irie Maffia), Füstös Bálint (Margaret Island), valamint Herrer Sári, akivel a már korábban megjelent Minden a Miénk című számot is jegyzi a banda. A lemezen közreműködők a lemezbemutató koncerten színpadra is lépnek, valamint a zenekar fúvós szekcióval is készül. Emellett az eseményen olyan speciális vendégművész is szerepel majd, mint az észt Würffel, amely a Cseh Tamás program keretén belül jut el Magyarországra.

A The Biebers zenekar minden koncertjén komoly hangsúlyt helyez a látványvilágra, ez most sem lesz másként. Április 8-án az Akvárium Klub NagyHalljába speciális fénytechnikával és különleges díszlettel készülnek. Legutóbbi klipjüket (Vár a holnap) tükrözve igazi pálmafa és trópusi növény orgia lesz a színpadon! Ami pedig a hangulatot illeti: „Az a nagy álmunk, hogy egyszer olyanok legyünk, mint a Kool and the Gang, melyben egy csomó ember együtt örömzenél a színpadon egyszerre!” – vetíti előre Puskás Peti.

A koncertre online jegyvásárlás itt lehetséges.

NAP média

2017.03.21