Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács


Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet 10 millió forintos kerettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely döntött arról is, hogy közreműködik a Savaria Filmszemle és a Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle díjazásában.

A szervezet MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a Magyar Média Mecenatúra programjának idei forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő felhívására, az Egri Lajos-pályázatra március 16-ig lehet jelentkezni elektronikus úton. A pályázat tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok készítésének szakmai előkészítéséhez járul hozzá. Forgatókönyvre legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni. A program gyermek- és ifjúsági témájú filmterveket, valamint történelmi, kulturális évfordulókhoz köthető alkotásokat, adaptációkat támogat. Szitkomokra, tévésorozatokra és minisorozatokra nem nyújtható be pályázat.
A nyertes alkotóknak év végéig kell elkészülniük az anyagaikkal, és vállalniuk kell, hogy az eljárásban támogatott forgatókönyvvel vagy filmtervvel pályázni fognak a soron következő tévéfilmes pályázatra. A pályázati felhívás a www.mecenatura.mtva.hu oldalon érhető el. A Médiatanács 2011 óta 66 filmtervet és forgatókönyvet támogatott összesen 83,7 millió forinttal - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Médiatanács 1,5 millió forinttal támogatja a szombathelyi rendezésű 4. Savaria Filmszemlét, és 2 millió forinttal a 17. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemlét. Mint írják, a testület a Savarián a dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek, második és harmadik helyezettjeinek ajánl fel díjat, míg a Filmtettfeszten a Sárga Csikó-díj és a Filmgalopp-fődíj nyerteseit tünteti ki.

2017.02.20