Tájképek, csendéletek – Igali Alfrédi önálló kiállítása

Bogár Erika írása

Február 3-án nyílt meg Igali Alfréd önálló kiállítása Tájképek, csendéletek címmel a megyei könyvtár Gyárvárosi Közösségi Házában. Igali Alfréd gimnáziumi évei alatt, művészettörténeti tanulmányai hatására grafitrajzokkal kísérletezett. A festési technikákat különböző művészeknek köszönhetően ismerte meg. Az olajfestéssel Somogyi András révén találkozott, de tanulhatott Kurucz Bélától, Vízkeleti Róberttől és Pintér Évától is.

Jelenleg akrillal dolgozik. Ez a festék szagtalan és gyorsan szárad, utóbbi tulajdonsága néha megnehezíti a színek eldolgozását, a képeken ezt a kemény, kontúros átmentek mutatják.

Igali Alfrédnak szülőfalujában, Darnózselin, illetve a környező településeken is voltak kiállításai. Képei évek óta szerepelnek a Nyugdíjas Alkotók művei között. A kultúra más területei és érdeklik, szavalóként, versmondóként irodalmi alkotások tolmácsolásával foglalkozik. A megnyitó során szavalt, és gitár kísérettel előadott, megzenésített versekből álló rövid műsorral köszöntötte a vendégeket.

A kiállítás február 24-ig látogatható a Gyárvárosi Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

Bogár Erika
Fotók: Csapó István

2017.02.10