Táncház a Rómerben

A Poros zenekarral

Február 18-án (szombaton) 21 órakor táncház lesz a POROS Zenekarral a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.). Kapunyitás 20 órakor. A szervezők a Régi tájak, új ösvények című programkoncepcióval a hazai folk –és világzenei szcéna egyik fontos vidéki bázisát kívánják megalapozni a Rómer Házban.

Tematikus táncházakban megjelenítik a helyi rábaközi, valamint a felvidéki és az erdélyi népzenei hagyományt egyaránt. A táncház házigazda zenekarának Németh Dénes és zenekarát kérték fel, akikhez alkalmanként olyan meghívott művészek csatlakoznak, akik a hazai táncház mozgalom kiemelkedő alakjai. A szombat esti táncházban Muszka Ilonka és Muszka György lesznek tánctanító vendégek és irányítják a táncházat. A táncrendek között lesznek, széki, mezőségi, rábaközi és természetesen kalotaszegi táncok. A rendezvény a Halmos Béla Program támogatásával valósul meg.
Elővételes jegyvásárlás az Esterházy-palotában, a Rómer Múzeumban (Győr, Király u. 17.), keddtől vasárnapig 10-18 óra között. Belépő elővételben: 1000 Ft, a helyszínen 1200 Ft.

2017.02.08