Már a tavaszra készül a Pro Kultúra

Soproni Tavaszi Napok

A Haydn Filharmónia hangversenyével indul március 14-én a nagymúltú kulturális fesztivál, a Soproni Tavaszi Napok. Többek között drón és robotika show, Bödőcs Tibor új estje, My Fair Lady bemutató, WAMP design vásár szerepel a rendezvény kínálatában. Április közepéig 14 program, köztük könnyű- és komolyzenei koncertek, színházi előadások, gyerekprogramok és kuriózumok várják a közönséget a Liszt központban valamint a Soproni Petőfi Színházban.

Izgalmas és színes tavaszi fesztivált ajánlanak a közönség figyelmébe a szervezők. Minden műfajból szeretnénk megörvendeztetni a látogatókat – mondta el Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója hozzátéve, hogy a legkülönlegesebb program a kétnapos Drón és robotika show lesz: Budapest után Sopronban is bemutatkozik a jövő technológiáit felvonultató kiállítás, ahol az ipari robotika kiválóságai és a legjobb hazai egyetemek és kutatólaborok is tiszteletüket teszik.

A fesztivál másik különlegességének ígérkezik a stílus és egészség jegyében megvalósuló Tavaszi Ét-Trend című rendezvény, ahol a Világ- és Európa bajnok aerobic szakedző, Katus Attila és a közismert stylist, Lakatos Márk segít a tavaszi megújulásban.

A Tavaszi Napokon új önálló esttel lép fel Bödőcs Tibor humorista, valamint újra Sopronba érkezik az ország kedvenc design vására, a WAMP. Színházi élményből sem lesz hiány, a Petőfi Színház előadásában a My fair lady című zenés darabot láthatják majd a nézők, az Orlai Produkció pedig a Várj, míg sötét lesz és a Száll a kakukk fészkére című színműveket mutatja be Kovács Patríciával, Szabó Kimmel Tamással és Péterfy Borival a főbb szerepekben.
Neves előadók szerepelnek a zenei programokon is. A Romantika című hangverseny szólistája Kelemen Barnabás lesz, akusztikus koncertet ad az Anna and the Barbies, a gyerekeket pedig a Hahó együttes várja.

A helyi művészek bemutatása is fontos része a fesztiválnak, így idén Borsodi Zsuzsa keramikus munkáival, a soproni szimfonikusokkal és a zeneiskola kiváló növendékeivel találkozhat majd a közönség. A Soproni Tavaszi Napok rendezvényeire jegyek 2017. január 20-tól válthatók. Részletes program elérhető a www.prokultura.hu oldalon.

2017.01.27