Komfort és információ a mobilon

Applikációk győri egyetemistáknak és turistáknak

A Széchenyi István Egyetemen magyar és angol nyelvű, ingyenesen letölthető komplex információs mobil-, tabletes szolgáltatás segíti az intézménybe érkező látogatókat, a továbbtanulás iránt érdeklődőket és a hallgatókat a naprakész információk, térkép megjelenítésével.

A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete – a Széchenyi István Egyetem tudományos, szakmai partnere – guide@hand néven mobil alapú, a mai kornak és trendeknek megfelelő, az élet sokféle területén alkalmazható fejlesztést valósított meg. A program a legelterjedtebb mobil platformokon (iOS és Android) érhető el. Az alkalmazás-család felhasználói látogatóként és lokálpatriótaként egyaránt otthonosan érezhetik magukat egy múzeumban, egy idegen városban vagy egy fesztiválon, és a Széchenyi István Egyetemről is sokrétű információkhoz juthatnak győri barangolásuk során. Az alkalmazás használatához nincs szükség Internetkapcsolatra a térkép, a letöltött tartalmak használata GPS alapú. Az applikáció itt található.

A Széchenyi István Egyetem applikáció menüjének felépítése így strukturálódik: Egyetem, Séták, Képzések, Térkép, Educatio, Események, Szép, Beállítások. Például a Séták menüpont alatt található az egyetemi campust kívülről bemutató hangos, vezetett séta. A vezetett sétában egy előre megtervezett útvonalon fedezhető fel az egyetemi campus úgy, hogy hangos útikalauzként elegendő legyen csak zsebre vágni a készüléket. A már letöltött séta a „Start“ gombbal indítható el. A még le nem töltött séta kiválasztásakor annak leírása alatt egy „Letöltés“ gomb jelenik meg. Az alkalmazás a séta során látványosságtól látványosságig kalauzol, miközben minden szükséges információ és történet automatikusan, a megfelelő helyen és időben hangzik el. A térképen mindig látható az aktuális helyzet, ezért pontosan követhető az útvonal. Séta közben nem kell igazodni senkihez, azaz saját ritmusban lehet haladni, a séta bármikor megszakítható és folytatható. A Képzések menüpont pedig áttekintést nyújt az egyetemen elérhető képzésekről.

A Frappé a Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megye napilapjának élménykereső programja, kulturális, szabadidős, sport, éttermi szolgáltatásokat, akciós lehetőségeket, térképes keresést ajánl a legelterjedtebb mobil platformos készüléket (iOS és Android) használóknak. Így többek között a Széchenyi István Egyetem programjai – például a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub rendezvényei – is megtalálhatók az ingyenesen letölthető Frappé mobiltelefonos alkalmazáson. Az applikáció itt található.

Fotó: Csendes Richárd

 

2017.01.17