Új 4DX mozi Győrben


Az MTI híradása szerint a Magyarországon idén 20. éve működő Cinema City a WestEnd és a Campona mozik teljes felújítása után további beruházásokat hajt végre, január 26-án nyitják meg Győrben az új 4DX mozit, és több multiplexet az idén részlegesen vagy teljesen felújítanak.

A 4DX™ a 4D mozis technológiát ötvözi az egész estés hollywoodi filmekkel. Az első 4DX™ színházakat 2009-ben hozták létre a CGV hálózatában Dél-Koreában. Jelenleg a világ 29 pontján működik, és 2016-ig több mint ezer helyen kívánják bevezetni. 4D programozók csapata kizárólag azzal foglalkozik, hogy olyan tartalmakat keressen és dolgozzon ki, amelyek a moziba járást valóban egyedülálló élménnyé varázsolják.

A 4DX™ szorosan együttműködik a vezető stúdiókkal és Hollywood legnagyobb kasszasikereit ülteti át a 4D vásznakra. A 4DX™ a világ legfejlettebb filmszínházi technológiája a legmodernebb 3-DOF (szabadságfok) mozgó ülésekkel, amelyeket összehangolnak a környezeti hatásokkal. Minden egyes film a részletesen megkoreografált levegő-, víz-, illat-, mozgás-, vibrációs, stb. hatásokkal a hagyományos moziterem audiovizuális ingereit messze felülmúlva hat a nézőkre, akik teljesen elmélyülhetnek, és az akció részeseivé válhatnak.

A vidámparkra is emlékeztető élményt nyújtó 4DX az érzékenyebb nézők számára kevésbé ajánlott, hiszen szédülés, fejfájás vagy izomfájdalom léphet fel a filmvetítés alatt, sőt szélsőséges esetekben epilepsziás tünetek is jelentkezhetnek. Ezért a balesetek elkerülése végett a vetítésekből eleve kizárják az epilepsziásokat, a magas vérnyomással, szívbetegséggel, gerincproblémával vagy más komolyabb egészségügyi gonddal rendelkező látogatókat.

További információ a Cinema City honlapján található.

Forrás: MTI, cinemacity.hu

2017.01.10