World Art Games

Kiállítás az Esterházy-palotában

Október 29-én nyílt nemzetközi kiállítás a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Esterházy-palotában (Király u. 17.) a World Art Games csoport munkáiból. A tárlat Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósult meg, a műalkotások november 30-ig tekinthetők meg hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.

A művészet egy nemzetközi nyelv. A kép sajátos kifejezési világa mindenki számára érthető. Ezért a képzőművészet képes a különböző, egymástól a legtávolabbi kultúrákban szocializálódott embereket is összehozni. Lehetővé teszi, hogy eszmét, gondolatokat cseréljenek – szavak nélkül is –, mert így, a művek segítségével azok sokkal tisztábban közvetítődnek.

Az olimpiai játékokhoz hasonlóan a nemzetközi művészeti életben is létrejött – World Art Games néven – egy olyan szervezet, amely összefogja azokat a törekvéseket, amelyek az üzleti szempontoktól mentes – tisztán szellemi – értékteremtő tevékenységet képviselik. Célja, hogy a művészet eszközeivel teremtsen közös platformot a különböző nemzetek kultúrát szerető népeinek. Tagságába jelenleg több, mint hatvan ország tartozik. A világszervezet hazai képviselete World Art Games Hungary néven 2012 őszén alakult meg Győrben.

A World Art Games Hungary mostantól Győrből közvetíti azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével a Magyarországon tevékenykedő alkotók nemzetközi szereplési alkalmakat kaphatnak. Az Esterházy-palotában helyet kapott kiállítás lenyűgöző színekkel, formákkal és gondolat-, valamint érzésvilággal közvetíti a határok nélküli művészet sokszínűségét. 


Fotók: Csendes Richárd

 

 

2014.11.12