Fergeteges soproni színészbál

Jótékonysági est a Soproni Petőfi Színház részvételével

Jótékonysági színészbált rendeztek a soproni Solo Restaurantban november 12-én szombaton. A remek hangulatú rendezvény bevételét hátrányos helyzetű családok színházbérlet és színházjegy vásárlására ajánlották fel. A hajnalig tartó eseményen megközelítőleg 140-en vettek részt.

A bál megrendezésének kezdeményezője és fő szervezője a soproni Horváth Tamás volt, aki elmondta: egy régi hagyományt élesztettek fel új köntösben. „Régen rendeztek színházi bált a városban, azon még én is részt vettem, muzsikáltam. Most úgy éreztük, hogy ezt a szokást kicsit családiasabb keretek között felelevenítjük, megpróbáljuk így is segíteni azt, hogy aki szeretne, az kötetlen formában így is találkozhasson a színház dolgozóival, művészeivel. Nagyon jó érzés, hogy ma ennyien eljöttek, s remélem jövőre még többen leszünk” – hangsúlyozta Horváth Tamás.

Az esemény fővédnöke Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója volt, aki örömét fejezte ki, hogy különleges alkalomként és nemes ötletként egy színháztól független helyi kezdeményezésnek lehetnek részesei a társulat tagjai, akik az elmúlt években széles körben kapcsolódtak be a település életébe. Hozzátette: a színház társadalmi szerepvállalásainak gyümölcseivel a soproni közönség és a közösségek mind találkozhattak. A direktor szerint ez is azokhoz a többletekhez tartozik, amelyeket a helyben élő és alkotó csapatok képviselnek a vidéki városokban. A teátrum vezetője Berzsenyi Dániel A táncok című versével köszöntötte a bálozókat.

A nyitótáncot nagy taps közepette a Sopron Balett mutatta be, Demcsák Ottó tanítványai ezúttal Rovó Péter Mozart szelet című koreográfiájából adtak elő egy részletet. A remek hangulatot fokozta Simon Andrea és Savanyú Gergely műsora. A népszerű operett és musical számokból álló összeállítás igencsak meghozta a kedvet a tánchoz. A zenét a Bendzsó Trió szolgáltatta.

Az éjfél utáni tombolahúzáson a színház tagjai is szerencsések voltak. A fődíjat, a budapesti Mezei Zsuzsa festőművész alkotását Berta Attila nyerte, aki külön boldog volt azért is, mert olyan képet vehetett át, amely kedvenc pihenőhelyüket ábrázolta.

A soproni színészbált a tervek szerint jövőre is szeretnék megrendezni a szervezők.

Varga Róbert
Fotók: Torma Sándor
Soproni Petőfi Színház

 

2016.11.14