Budapesti Tomkins Énekegyüttes ünnepi koncertje

Világjáró énekegyüttes Sopronban


November 12-én (szombaton) 19.00 órától a Bencés Kecske-templomban (Sopron, Templom utca 1.) ad ünnepi hangversenyt a nagy múltú Budapesti Tomkins Énekegyüttes Liszt Ferenc születésének 205. és Szokolay Sándor születésének 85. évfordulója alkalmából.

Dobra János, Liszt-díjas, Érdemes Művész vezetésével Szokolay, Liszt és Rachmaninov művek valamint néger spirituálék csendülnek fel a hangversenyen.
A Budapesti Tomkins Énekegyüttes 1978-ban alakult. Tagjai többsége és Dobra János művészeti vezető a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett. Az együttes hagyomány nélkül, elsőként teremtett Magyarországon egy addig alig ismert repertoárt, melyben megtalálhatók többek között a XVI. századi zeneszerzők táncdalai, Purcell és Carissimi oratórikus művei, operái, Haydn, Mozart és a német romantika valamennyi jelentős mesterének énekes kamaradarabjai, valamint az együttes számára komponált kortárs művek is.
A kórus különösen szoros kapcsolatban állt Szokolay Sándorral, a Nemzet Művészével, az MMA rendes tagjával, aki az egyik legszebb kórusművét az együttesnek írta és ajánlotta. A mű címe Missa Pannonica, melyből szintén elhangzik részlet a soproni koncerten.
További információ az esemény internetes oldalán található.

2016.11.09