1514

Bud Spencer-filmek zenéi a szerzőkkel a Sportarénában


Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek zenéi, valamint a Sandokan, a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal, A szavanna fia és más ismert mozi muzsikája hangzik el november 29-én a Papp László Budapest Sportarénában az olasz szerzőpáros közreműködésével.

A koncerten az eredeti szerzők, Guido és Maurizio De Angelis zenekara, az Oliver Onions szimfonikus zenekari kísérettel adja elő az elmúlt fél évszázadban nagy sikereket aratott filmek zenéit. Az este az idén júniusban elhunyt olasz színész sztár, Bud Spencer emléke előtt tiszteleg – közölték a szervezők az MTI-vel.

A testvérpáros szerezte Bud Spencer és Terence Hill legtöbb közös filmjének zenéjét, ezek között volt Az ördög jobb és balkeze 2. (1971), a Mindent bele, fiúk! (1972), a Különben dühbe jövünk (1974), a Fordítsd oda a másik orcád is (1974), a Bűnvadászok (1977) és az És megint dühbe jövünk (1978). A csak Bud Spencer főszereplésével készült mozik sorában mások mellett Az angyalok is esznek babot (1973), a Piedone, a zsaru (1973), az Akit bulldózernek hívtak (1978), a Seriff az égből (1979), a Seriff és az idegenek (1980), a Banános Joe (1982) vagy a Bombajó bokszoló (1982) zenéjét szerezte Guido és Maurizio De Angelis. Az ismert zenék, köztük természetesen a legnagyobb sláger, a magyarul Kovács Kati által énekelt Dune Buggy (magyar címe Piedone) zenéi most egy nagyzenekari koncerten elevenednek meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Guido és Maurizio De Angelis nevéhez fűződnek továbbá olyan további nagysikerű filmek zenéi, köztük az Alain Delon főszereplésével 1974-ben készült Zorro, az éppen 50 éves Maláj tigris (Sandokan) tévéfilmsorozat, a szintén 1976-os A szavanna fia, valamint a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal című 1981-es rajzfilmszéria, ezekből szintén játszanak a november 29-i koncerten.

Az Oliver Onions a hatvanas évektől számítva négy évtizeden keresztül meghatározta az olasz zenetörténetet. Több millió lemezt adtak el, óriási életművet hoztak létre, sikert sikerre halmoztak. Dalaik taroltak az európai listákon, a Santa Maria (nem összetévesztendő a Neoton Família egy évvel korábbi slágerével) például 1980-ban hosszú időn keresztül szerepelt a német listák élén.

A zenekar hosszú kihagyás, huszonöt év szünet után 2007-ben lépett ismét színpadra, majd Maurizio De Angelis két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy újra összerakja az Oliver Onionst testvérével. A mostani produkcióban egy tizenhét tagú formáció, valamint egy csaknem negyvenfős szimfonikus zenekar játszik együtt, nem csak Budapesten, Európában is először.

Forrás: MTI

2016.10.24