1050

Idén is lesz Kincses Kultúróvoda


Második alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére, illetve a két terület értékeinek elismerésére. A díjazott intézmény lehetőséget kap egy komplex kulturális programcsomag megvalósítására.

A cél annak elősegítése, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények nevelést támogató kínálatát, és a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák pedagógiai programjába.

„Ha egészségről beszélünk, abban a testi mellett ott van a lelki és a mentális egészség is. Fontos az, hogy ne csak a testi egészség irányába tegyünk lépéseket, hanem minél korábban kezdjük el a lelki egészség táplálását, fejlesztését és nevelését” – mondta el dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az előző évi kiírás kapcsán. Fontos, hogy a gyerekek találkozzanak a művészetekkel, az értékes kultúrával. Az óvó nénik kezében pedig olyan képesség van, amely lehetővé teszi, hogy az értékek közvetítése és átvitele hatékony legyen ebben a kiemelten fogékony életszakaszban” – fogalmazta meg az államtitkár.

A „Kincses Kultúróvoda 2017” címet 10 intézmény nyerheti el.

A pályázó intézménynek be kell mutatnia, hogy pedagógiai programjában kiemelt szerepet játszanak a kulturális tartalmak, illetve, hogy tevékenysége során igénybe vette az intézményen kívüli kultúra-közvetítő lehetőségeket. A díjazott intézmény lehetőséget kap az óvodával együttműködő kulturális intézmények, illetve civil szervezetek bevonásával egy komplex kulturális programcsomag megvalósítására a 2017-2018-as tanévben.

Beadási határidő 2016. november 10-e. A részletes kiírás a kultura.hu oldalán, a cikk alján lévő link alatt tölthető le.

Fotók: Csákvári Zsigmond
Forrás: kultura.hu

2016.10.21