Rajzfilmünnep

Győrben és Mosonmagyaróváron

Október 29-én szombaton rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, melyhez Győr és Mosonmagyaróvár is csatlakozik. Ezen a napon 10.00 és 18.00 óra között kerül sor filmvetítésekre a győri Nemzetközi Kereskedelmi Központban (Szent István u. 10, Iparkamara) és az óvári Fehér Ló Közösségi Házban (Szent István király u. 140.).

A programban mindenki találkozhat kedvenceivel – legyen az klasszikus magyar mesehős vagy a legújabb rajzfilmfigurák.

További információ a Rajzfilmünnep honlapján találhatók.

A részletes győri program:

10:00 ÖSSZEÁLLÍTÁS KLASSZIKUS MAGYAR ANIMÁCIÓS MESEFILMEKBŐL I
Kockás fülű nyúl, Mikrobi, Kiváncsi fáncsi, Kiskakas gyémánt félkrajcárja,Vízipók-csodapók - magyar mesék legnézettebb részei 70 percben.

11:15 ÖSSZEÁLLÍTÁS KLASSZIKUS MAGYAR ANIMÁCIÓS MESEFILMEKBŐL II
A nagy ho-ho-horgász, Kukori és Kotkoda, Pityke őrmester , Pom pom meséi, Két bors ökröcske , Egér és Oroszlán - magyar mesék legnézettebb részei 70 percben.

13:15 ÖSSZEÁLLÍTÁS KLASSZIKUS MAGYAR ANIMÁCIÓS MESEFILMEKBŐL III
Kérem a következőt! , Mézga család , Mézga Aladár különös kalandjai - magyar mesék legnézettebb részei 70 percben.

14:30 ÖSSZEÁLLÍTÁS KORTÁRS ANIMÁCIÓS MESEFILMEKBŐL
Bogyó és Babóca , Hoppi mesék és Pocoyo legnépszerűbb részei 70 percben.

15:45 ÖSSZEÁLLÍTÁS KORTÁRS MAGYAR ANIMÁCIÓS MESEFILMEKBŐL
A négyszögletű kerek erdő meséi , Cigánymesék , Komisz kölykök naplója
Coyote és a sápadt arcú , Coyote és a szikla, Kuflik - magyar mesék legnépszerűbb részei 70 percben.

17:00 VÍZIPÓK-CSODAPÓK
Vízipók barátunk a szárazföldi pókoktól eltérően nem a szobák sarkaiban vagy a fák és bokrok rejtekében szövögeti hálóját, hanem a vízalatti légvárában trónol. Csodálkozik is ezen legjobb barátja, a kicsit mindig morgós és folyton-folyvást hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk segítségével megtapasztalja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet igazán "rendes" pók.

 

A részletes óvári program:

10:00 LÚDAS MATYI
A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.

16:00 JÁNOS VITÉZ
Miközben Kukorica Jancsi kedvesét öleli a folyóparton, az őrzésére bízott nyáj szétszéled. Jancsinak ezért bujdosnia kell és sok nehéz kalandban, számtalan viszontagságban van része. Segít Franciaországból kiűzni a törököt, s mikor meggazdagodva hazatérhet, szép kedvesének, Iluskának csak sírhantját találja. Bánatában újra vándorlásra adja magát, s így jut el a mesék birodalmába, ahol megtalálja végre Iluskáját.

18:00 LORAX
A Lorax Dr. Seuss klasszikus meséjének animációs adaptációja, melyben egy fiú keresi azt az egyetlen dolgot, amivel belophatja magát álmai hölgyének szívébe. Ehhez azonban meg kell fejtenie a Lorax történetét. A Lorax egy zsémbes, mégis elbűvölő lény, aki azért harcol, hogy megvédje világát.

2016.10.19