Újabb „kattogók” a lámpás kereszteződésekben

A Győr Arrabona Lions Club jóvoltából

A látássérültek jelzései alapján újabb „kattogók”, azaz a közúti lámpás kereszteződésekben átkelést hangjelzéssel is segítő készülékek kerültek felszerelésre a Győr Arrabona Lions Clubnak köszönhetően az október 15-i Fehér bot napja alkalmából. Az egy nappal korábbi, 10 óra 30-kor kezdődő sajtótájékoztatón jelen voltak a projekt megvalósítását támogató hatóságok és cégek képviselői is az újvárosi Kossuth utca – Dr. Roth Emil utca kereszteződésében (a Zsinagóga sarkán).

A Győr Arrabona Lions Club 2001-ben történt alapítása óta aktív tagja a világ legnagyobb jótékonysági civil szervezetének. Hazánkban 40 klubban közel 900 tag vallja magáénak jelszavukat: Szolgálunk! Ez a szolgálat kiterjed a segítségnyújtás minden területére. A 100 éves szervezet centenáriumi jelszava pedig: ahol a szükség, ott a Lions segítség. Ennek szellemében a szeptember közepén megrendezett XIV. Pannonhalmi jótékonysági séta eredményeként volt most lehetőségük újabb segítséget nyújtani a látássérült embereknek.

Magyarországon – egyedülálló módon – az eltelt több mint egy évtized alatt a Győr Arrabona Lions Club támogatásával másfélszáz „kattogó” került felszerelésre, amelyek rendszeres karbantartása, pótlása is megtörténik. Az október 15-i Fehér bot napjához kapcsolódóan ez a park most újabb hat hangjelzővel bővült Újváros városrészének Kossuth utca – Dr. Roth Emil utca kereszteződésében, a Zsinagóga sarkán.

Fotók: Vas Balázs

2016.10.14