Októberi programok a Klastrom Klubban

Beszélgetés, filmvetítés, előadás

Októberben a Klastrom Klubban (Zechmeister utca 1., a Klastrom Hotel étterme) több értékközvetítő programmal készülnek: beszélgetés, filmvetítés és képes előadás várja az érdeklődőket.

Október 12. (szerda) 18.30 óra
Bibliaóra Martos Balázs atyával - téma: Testvértörténetek
Isten szava sokféle módon szólal meg életünkben, néha pedig Isten csendje érint. Októbertől havonként újra együtt figyelünk egy-egy bibliai elbeszélésre. Idén olyan történeteket választunk, amelyek testvérekről szólnak, jókról és rosszakról, szép és nehéz kapcsolatokról. Ki az én testvérem? Ki az én felebarátom? – „Belépődíjnak” éppen elég lesz, ha gondolatban magammal hozom a történetét.
További részletek találhatóak a Győri Egyházmegye honlapján és az esemény facebook oldalán.

Október 22. (szombat) 18.00 óra
FilmKlub - A jó pásztor, Tours-i Szent Márton élete
A film a kereszténység egyik legismertebb, és talán legnépszerűbb szentjének, Tours-i Szent Mártonnak az életét kíséri végig, születésétől, megtérésén, majd évtizedekig tartó térítő munkáján át haláláig. Rajta keresztül ismerhetjük meg a kort, a Krisztus utáni 4. századot, illetve a keresztény hit és gondolkodás terjedését, világvallássá emelkedésének folyamatát. Az alkotás a Szent születésének 1700-adik évfordulója alkalmából végigkíséri a hosszú, és mozgalmas élet állomásait, illetve megkísérel magyarázatot adni arra, hogy miként lett Márton az európai kultúra jelentős alakjává.
A program a Magyar Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében valósul meg.
További részletek találhatóak a Győri Egyházmegye honlapján és az esemény facebook oldalán.

Október 26. (szerda) 18.00 óra
Képek és gondolatok Madagaszkárról - Bakos Rafael kármelita atya vetített képes előadása
További részletek találhatóak a Győri Egyházmegye honlapján.

2016.10.11