OKos hely

Közösségfejlesztés Marcalvárosban

A marcalvárosi aluljáróban működő közösségfejlesztési projekt, az Okos Hely állandó és egyszeri programokkal várja a látogatókat – természetesen díjmentesen. Nagyszerű kezdeményezés, mely gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt kínál programokat.

A közönség kényelme érdekében programfüzetben foglalták össze állandó programjaik és alkalmi rendezvényeik kínálatát. A füzet megtalálható a projekt központi helyszínén, az aluljáróban található Közösségi kávézóban, mint ahogy eljut postaládákba, és sok járókelőnek az utcán adnak a projekt gyakornokai. A Széchenyi Egyetem szociális munkás asszisztens szakos hallgatói több sorozat házigazdájaként is várják Marcalváros lakóit az aluljáróba.

Minden kedden 16 órától elsősorban általános iskolásokat várnak – akár felnőtt családtagjaikkal együtt – az aluljáróba a kreatív kézműves foglalkozások sorozatára. Inkább felnőttebbeknek szól a havonta egy szombaton délelőtt sorra kerülő Kreatív kézműves klub, és természetesen szívesen látják a fiatalabb családtagokat is. Szintén egyetemisták szervezik a középiskolásoknak, hallgatóknak és már dolgozó fiataloknak indított sorozatot, melynek első eseménye egy barátságos darts- és csocsómérkőzés volt a Panelos biliárdteremben (Mónus Illés u. 47.) október 15-én.

Október 13-án új sorozat indult, melynek Győr népszerű krónikása, az író, újságíró, rádiós Harcsás Judit a házigazdája. Kéthetente hétfőnként 16 és 18 óra között rendezik a Közösségi kávézóban a beszélgetős délutánokat. Havonta egy alkalom az egészség, gyógyulás kérdései, hagyományai, alternatívái adják a témát. Szintén minden hónapban könyvek, irodalom körül folynak majd a beszélgetések. A tanév megkezdése óta újra több egyetemista korrepetál tanulási gondokkal küzdő marcalvárosi gyerekeket az OKos hely lakóközösségi információs és szolgáltató irodájában. Sok család szeretné, ha az ő gyerekük is segítséget kaphatna, ezért a közösségfejlesztési projekt örömmel venné önkéntesek jelentkezését, akik általános és középiskolás diákok korrepetálását vállalnák.

Az OKos hely szívesen biztosít helyet és lehetőségei szerint egyéb feltételeket is marcalvárosi közösségi eseményeknek. Erről és a meghirdetett programokról is tájékoztatást a lakóközösségi információs és szolgáltató iroda ad az aluljáróban, hétfőn, szerdán 8-12, kedden, csütörtökön 14-19, szombaton 9-13 óra között, továbbá a +36 20 66 11 887 telefonszámon. A programokról tájékozódni lehet a facebook OKos hely oldalán is.


2014.11.06