Add magad!

72 óra kompromisszum nélkül

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális, önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében, ami kilencedik éve hívja Magyarország fiatalságát közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. A projekt honlapja új arculattal várja augusztus elsejétől az ország minden pontjáról az önkéntes fiatalok regisztrációját.

Idén a rendezvény fővédnöke Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője, akinek az önkéntes munka életének része, többek között évek óta látogat beteg gyermekeket, így szívesen állt az akció mellé.

A kezdeményezés Németországból indult, 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is mint Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Csehország. A háromnapos összefogás hazánkban 2006-ban valósult meg először a szombathelyi és a győri katolikus egyházmegyében. 2007 márciusától ökumenikus, országos szinten zajlik ez a három nap több ezer fiatal részvételével.

Idén kilencedik alkalommal országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, úgymint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek, stb.). A 72 óra olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek. A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rá. Továbbá szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, mialatt a résztvevő fiatalok megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és szabadon segíteni másoknak nagyszerű érzés, nagy ajándék.

Győrben az alábbi programokba kapcsolódhatnak be a fiatalok:

2016. október 6. (csütörtök):
- 14.30 Lukács Sándor Szakiskola: meszelés, kerti munkálatok
- 16.00 Mónus Illés úti óvoda: kertrendezés, avarseprés

 

2016. október 7. (péntek):
- 15.00 Szivárvány óvoda (Kodály Z. utca): Kerítésfestés
- 15.30 Zrínyi utcai kórház: Betegek látogatása

2016. október 8. (szombat):
- 09.00 Szivárvány óvoda: Kerítésfestés folytatása

2016. október 9. (vasárnap):
- 15.00 Győri Egyházmegyei Karitász (Kandó K. u. 10.) Záróbuli

2016.10.05