IV. Filozófusok Éjszakája

FILO-Pont

Október 13-án csütörtökön, 18 órakor rendezik meg a IV. Filozófusok Éjszakáját a FILO-Pontban (Győr, Kálóczy tér 15.). A változatos programban többek között ismét találkozni lehet Pufielddal, Garfield görög unokatesójával, aki ezúttal egy óegyiptomi művésszel próbál versenyre kelni. Lesz beszélgetés, túlélő workshop ízelítő, kézműveskedés, filo-kvíz és Shakespeare 400 címmel színielőadás. A belépés díjtalan.

Program:

18.00 Filozófia – Kultúra – Önkéntesség
Bevezető gondolatok az estéhez

18.20 Látszat és valóság az emberről

Ki az ember? - minielőadás és beszélgetés gyakorlattal
– maszkok és álarcok: elrejtőzni vagy kibontakozni
– test, lélek, szellem – az ember három dimenziója

Érdemes megismerni a filozófiai tanításokat az emberről, mert tudásunk meghatározza a viszonyulásunkat, és hogy mit látunk egymásból és önmagunkból. Az előadás lehetőséget ad önismeretünk játékos gazdagítására is.

Pufield alkot… - képes rádiójátékocska egy felvonásban

Pufield, Garfield görög unokatesója, aki továbbra is a világ elsőszámú filozófusának tartja magát, újra itt van, hogy „elkápráztasson” bennünket. Idén Egyiptomban járt, ahol művészi vénáját csillogtathatta meg – legalábbis szerinte. Egy ókori egyiptomi művésszel próbál versenyre kelni, hogy bebizonyítsa, ő megfejtette az ember titkát.

19.20 Élj túl, hogy segíthess! – kultúra és önkéntesség egy emberibb világért
ízelítő workshopunkból kis gyakorlattal

Bánt, amikor tehetetlenül állsz egy helyzetben, ahol segíteni kéne magadon vagy másokon? Szeretnél ezen változtatni? Ha igen, akkor gyere el és szerezz meg néhány hasznos elméleti és gyakorlati ismeretet.

19.50 Kézműveskedés, Erénykerék, játékok és filo-kvízek mindenkinek

20.30 Shakespeare 400 – avagy az Élet-színház
színielőadás Shakespeare művei alapján

Az előadás két részből áll, melyben egyaránt helyet kap a humor és a mélység, a komédia feloldó és a tragédia megtisztító ereje. Találkozhatunk Rómeóval és Júliával (kicsit másképp), Hamlettel, és az emblematikus alakok tükrében talán saját magunkkal is...

21.20 Játék komolyan, avagy együttműködés az önzés ellen

Együttműködés vagy verseny – melyik a győztes stratégia? Az este folyamán néhány interaktív játékon keresztül keressük a választ, valamint az életünkben is alkalmazható hasznos tapasztalatokat.

22.30 Reneszánsz táncház

Szociális akció a Filozófusok Éjszakáján, melynek keretében a rászorulóknak gyűjtenek elsősorban tartós élelmiszereket, valamint tisztító- és tisztálkodási szereket. A felajánlásokat a Filozófusok Éjszakája programsorozat időtartama alatt fogadják, majd győri és Győr környéki szociális intézményekhez juttatják el.

A részletes program itt olvasható.

2016.10.03