Humor, gondolat, vastaps

Nagy érdeklődés a soproni Színözönön

Nagy érdeklődés mellett, sikerrel rendezte meg a IV. Teátrumi Színözönt a Soproni Petőfi Színház. Az évad legjobb alternatív és amatőr színházi előadásainak, társulatainak a bemutatkozására sokan voltak kíváncsiak október 1-jén, szombaton.

Már a délelőtt 11-re meghirdetett Család ellen nincs orvosság című komédiára élénk volt az érdeklődés a Soproni Petőfi Színház nagyszínpadának nézőterén. A komlói Súgólyuk Színház előadása igazi közönségszórakoztató élményt nyújtott az érdeklődőknek. A csapat többször nyílt színi tapsot kapott teljesítményéért.

Az érmihályfalvi Móka Színjátszó Csoport Székely Csaba Bányavirág című darabját hozta el a fesztiválra. A kamaraszínházi körülmények közé állított történet fekete humora, üzenetének mélysége, a színészek játéka szintén nagy sikert hozott.

Az esti bemutatkozások ismételten vastapsot kaptak. A Körmendi Kastélyszínház Társulat Csehov-komédiák című produkciója, és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat De mi lett a nővel? című férfimeséje, az erős alakításokkal, rendezői üzenetekkel, az ötletes színpadra állításokkal méltó módon, hangos nézői ünneplés közepette zárta az idei soproni Teátrumi Színözönt.

A résztvevőket a rendezvény után a három éves fennállását ünneplő kópházi What’sUpCi együttes jó hangulatú koncertje köszöntötte.

Varga Róbert
Soproni Petőfi Színház

2016.10.03