I love mozi - Időpontváltozások!

Non stop vetítések a Rómer Házban

Szeptember 22-én és 23-án (csütörtök-péntek) a győri „mozibubusok” szerelkezzenek fel hideg élelemmel, kispárnával, és délután induljanak el a Rómer Házba (Teleki László utca 21.)! Az I love mozi jóvoltából több vetítés is lesz ezeken a napokon. Egymástól távol eső témák, más-más atmoszféra. Válasszanak tetszésük szerint!

A Rómer Ház felújítása miatt az eredetileg szeptember 11-re és 15-re tervezett mozi előadások más időpontra lettek átszervezve.

A vetítéseket az alábbiak szerint tartják meg:
Szeptember 22. (csütörtök) 17.00 A messzi észak
Szeptember 22. (csütörtök) 19.00 A kommuna
Szeptember 23. (péntek) 17.00 Az ember, akit Ovénak hívtak
Szeptember 23. (péntek) 19.30 Carol
Szeptember 25. (vasárnap) 15.00 A hegedőtanár
Szeptember 25. (vasárnap) 17.00 Tiszta szívvel
Szeptember 25. (vasárnap) 19.00 Hajnali láz

A messzi észak. Színes, magyarul beszélő, francia-dán családi animációs film. Rendező: Rémi Chayé. Hat éven felülieknek.
Oroszország, a 19. század vége. A fiatal arisztokrata lány, Szása a messzi északról álmodozik, miközben aggodalommal várja haza felfedező nagyapját annak legutóbbi, északi-sarki expedíciójáról. Szása is felfedező szeretne lenni, de a szülei nem nézik jó szemmel a terveit: azt akarják, hogy lányuk mielőbb férjhez menjen: már a vőlegényt is kiszemelték...

A kommuna. Színes, feliratos, dán-svéd-holland film. Rendező: Thomas Vinterberg. Tizenhat éven felülieknek.
Erik és családja a hetvenes években, Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli ...

Az ember, akit Ovénak hívnak. Színes, feliratos, svéd komédia. Rendező: Hannes Holm. Tizenhat éven felülieknek.
Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti…

Carol. Színes, feliratos, angol-amerikai romantikus dráma. Rendező: Todd Haynes. Tizenhat éven felülieknek.
Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről, és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal (Cate Blanchett), aki kihűlt házasságában vergődik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő...

A hegedűtanár. Színes, feliratos, brazil film. Rendező: Sérgio Machado. Tizenhat éven felülieknek.
A hegedűművész Laerte a zenének él, álmai azonban szertefoszlanak, amikor nem válogatják be a nagy presztízsű Sao Pauló-i Állami Szimfonikus Zenekarba. Hogy eltartsa magát, tanári állást vállal egy állami iskolában a nyomornegyedben. Az új tanár és a kemény világban felnövő diákok eleinte nehezen jönnek ki egymással.

Tiszta szívvel. Színes, magyar akció-vígjáték. Rendező: Till Attila. Tizenhat éven felülieknek.
Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik.

Hajnali láz. Színes, fekete-fehér, magyar-svéd-izraeli játékfilm. Rendező: Gárdos Péter. Tizenkét éven felülieknek.
A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra.

Jegyár filmenként: normál: 900 Ft / diák, nyugdíjas: 700 Ft.

2016.09.07