1558

Ismerős Arcok és Hungarica koncert

Az ETO Park Rendezvénytermében

November 8-án, szombaton este 21 óra 30-kor az ETO Park Élményközpontjának Rendezvénytermében (Nagysándor József utca 31.) koncertet ad az Ismerős Arcok együttes. A rendezvényen előzenekarként 20 órától a soproni Hungarica nemzeti rock, metal, hardcore bandája zenél. Jegyek a koncertre 2590,- Forintos elővételi árban kaphatók.

Az Ismerős Arcok magyar nemzetirock-együttes. 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Az első időkben rhythm and bluest játszottak, s egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen dzsesszes beütésű.

Az együttesre nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is. „Szívesen olvasgattam Wass Albert-könyveket, az ő emlékének és munkásságának próbáltunk valamiféle mementót állítani” – nyilatkozta Nyerges Attila egy interjúban. Rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak, fesztiváloknak. Évente 100-120 élő koncertet adnak, ezek között 3-4 jótékonysági céllal kerül megrendezésre. Gyakran zenélnek határon túli magyaroknak is Erdélyben, Felvidéken, vagy Délvidéken egyaránt. 2010-ben a tengerentúlon – Torontóban és New York-ban szerepeltek az ottani magyar közösségek meghívására, majd 2011-ben Svédországban adtak nagy sikerű koncertet. Az Ismerős Arcok alapvetően rockzenekar, de saját szerzeményeik mellett népzenei elemeket is feldolgoznak műveikben.

2014.11.01