Koreai és magyar művészek komolyzenei fesztiválját rendezik Budapesten


A budapesti Zeneakadémia és a MOM Kulturális Központ ad otthont szeptember 13. és 22. között az első Koreai-Magyar Komolyzenei Fesztiválnak. A fesztivál első napján Li Junah, az Egyesült Államok operaházainak előadója és Kvon Jehui, a Milánói Scala és a Koreai Nemzeti Opera művésze lép fel a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, Werner Gábor vezényletével a Zeneakadémián.

A két énekes Puccini, Lehár és más közismert zeneszerző áriái mellett két koreai modern dalt ad elő – közölte a szervező Koreai Kulturális Központ az MTI-vel. A programsorozat szeptember 16-án a Zeneakadémia Solti termében folytatódik: Lim Dong Hjek zongoraművész Szabó Ildikó csellistával, a Pablo Casals verseny első helyezettjével és Kim Sujön hegedűművésszel lép színpadra. Az esten elhangzik Jun Isang zeneszerző hegedűszólója, Kodály hegedűre és csellóra komponált duója és két Schubert mű.

Im Sunhe (szoprán), Meláth Andrea (mezzoszoprán) és William Jon (zongora) szeptember 17-i koncertjén a két ország kiemelkedő zeneszerzőinek művei után népdalok csendülnek fel, majd osztrák-német műdalokat hallhat a közönség. A koncertet Andreas Ottensamer, a Berlini Filharmonikusok vezető klarinétművésze színesíti Schubert Der Hirt auf dem Felsen című darabjával.

Másnap Kelemen Barnabás hegedűművész lép színpadra a Berlini Filharmonikusok vezető klarinétművészével, Andreas Ottensamerrel és William Jon zongoraművésszel.

A fesztivál utolsó napján a Koreai Köztársaság Nemzeti Kórusa ad ingyenes koncertet a MOM Kulturális Központban szeptember 22-én Csun Ku karnagy vezetésével. A műsorban többek között nagy technikai tudást igénylő spirituálék és a koreai zenei örökség hagyományos és modern gyöngyszemei is megszólalnak.

Forrás: MTI

A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2016.08.30