Metanoia Park

Meditatív szövegspektrumok

November 7-én. 19.00-kor a Rómer-teremben (Teleki László u. 21.) új tárlat nyílik Metanoia Park: Meditatív szövegspektrumok címmel. Magolcsay Nagy Gábor és Pántya Bea kiállítását – mely november 30-ig látogatható - megnyitja Szalai Zsolt költő, kritikus, az Ambroozia szerkesztője.

Mi a vers? Hogyan változik generációról generációra a vers természete és befogadói horizontja? Egyáltalán, ma hol van, hol lehet helye a versnek? Budapesti debütálása után ezúttal Győrben kerül bemutatásra Magolcsay Nagy Gábor és Pántya Bea közös kiállítása, amely a lírai szöveg kapcsán az alkotó jellegű befogadói aktivitásra fókuszál. A logo-mandala műfajára alapozott vizuális költemények a látogatót nem kizárólag olvasásra, de szemlélődésre, megfigyelésre hívják, bizonyos esetekben pedig a költeményre irányuló fizikai beavatkozásra is buzdítják az észlelési-olvasási lehetőségek kiaknázásának reményében.

Magolcsay Nagy Gábor (1981) írásai, vizuális és intermediális költeményei rendszeresen jelennek meg hazai és nemzetközi folyóiratokban, antológiákban, művészeti kiadványokban és tárlatokon. A LITOS alkalmazott művészeti vállalkozás alapítója és alkotója.

Pántya Bea (1986) vizuális művész, a MOME animáció szakán végzett 2012-ben. Kísérleti stop motion filmjei: Lépések (2010), Titok (2010), Árvíz (2011), Transit (2012). Utóbbival a 2013-ban, Belgrádban megrendezett Európai Animációs Diákfilmek Fesztiválján (FESA) első díjat nyert.

2014.10.31