1086

Poli-Farbe: Újrafestett valóság

Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében

November 5-én 17.00-kor Poli-Farbe: Újrafestett valóság címmel nyílik rendhagyó kiállítás a Magyar Ispitában (Nefelejcs köz 3.) a sokszínűség jegyében. A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete és a Poli-Farbe festékgyár 2012-es utazó tárlata december 2-ig látogatható hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óráig.

„Az egyik legősibb ösztön az önkifejezés vágya.
Megmutatni mindazt, ami, és aki vagyok,
Kifejezni az érzéseket, a vágyakat, megmutatni másoknak,
miben hiszek, mit tartok fontosnak.
Ilyen az ember…
Törekszik arra, hogy jel maradjon utána.”

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete és a Poli-Farbe festékgyár 2012-ben nagy sikerrel mutatta be Újrafestett valóság – Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében című tárlatát a Nemzeti Galériában. Azóta a kiállítás útnak indult: következő állomásként Győrben mutatkozik be a közönség számára. A tárlat célja azóta is az, hogy rávilágítson közös értékeinkre, és hogy mindenki számára egyértelművé tegye: a mozgássérült művészek akaraterejük és kreativitásuk segítségével kiemelkedő színvonalú alkotásokra képesek. Az „újrafestett valóság” kifejezés utal arra a szándékunkra, amellyel – a tárlatnak köszönhetően – szeretnénk elérni, hogy a többségi társadalom másként, egy új nézőpontban gondoljon a mozgássérült művészekre és alkotásaikra.

A kiállítás főtámogatója a magyar tulajdonú Poli-Farbe festék- és vakolatgyár, amely az alkotáshoz szükséges festékeket, eszközöket és egyéb kellékeket biztosította. A nagyvonalú támogatásnak köszönhetően nemcsak vászonra és papírra, de farostlemezre is tudtak alkotni a felkért művészek, ezáltal újraértelmezve a hazai gyártmányú falfestékeket, színező tintákat.

2014.10.31