Az ősember világa

Interaktív kiállítás a győri Árkádban

A letűnt korok világa, kiváltképpen az őskor, igencsak megmozgatja a fantáziát. A régészeknek, a paleontológusoknak és az antropológusoknak köszönhetően nagyon sok mindent tudunk már az akkori idők növény- és állatvilágáról, az ősember életmódjáról.

Ebbe a történelmi korszakba nyújt bepillantást a győri Árkádban megrendezett látványos és interaktív kiállítás. A főbejárattal szemben felállított emelvényeken négy jelenet idézi meg a több tízezer éve Földünkről kihalt ősemlősök és az ősemberek világát. Egyedileg tervezett és gyártott nagy méretű makettek modellezik a gyapjas orrszarvút, a kardfogú tigrist, a barlangi medvét és a mamutot. A kiállított figurák egy része mozog, a rendezők az elért hatást hangeffektekkel fokozzák. Az alakok jól megközelíthetők, megérinthetők, mi több, a délutáni órákban rinocérosz „lovaglásra” is mód nyílik. A kiállításhoz matricagyűjtő akció is kapcsolódik.

Az Árkád rendszeresen kínál családi programokat. Az óvodás és kisiskolás gyermekeket nevelő családok számára egy esős nyári délutánon kellemes időtöltés lehet a kiállítás meglátogatása. Amennyiben a gyerek valóban komolyabban érdeklődik a téma iránt, akkor azért látogassanak el Zircre, vagy a budapesti Természettudományi Múzeumba; esetleg vegyenek kézbe néhány ismeretterjesztő kötetet, vagy Szentiványi Jenő A kőbaltás ember című ifjúsági regényét.

Berika

A kiállítás augusztus 19-ig látogatható az üzletközpont nyitvatartási idejében. A belépés díjtalan.

2016.08.11