Jazzy Fesztivál

Szeptember 15. és 18. – MOM Központ

Rendhagyó, rendkívüli és egyedülálló – ez lesz idén a 6. Jazzy Fesztivál, amely szeptember 15. és 18. között olyan nevekkel várja közönségét, mint Candy Dulfer, Geszti Péter és a Jazz+Az...

...a Random Trip szuperválogatottja, valamint St. Martin. A koncerteknek a MOM Sport és a MOM Kulturális Központ ad helyet.

Az igényes zene kedvelőinek egyik kedvenc fesztiválja ebben az évben hatodik alkalommal szórakoztatja a közönséget. A mostani fellépők méltó követői az eddigi sztároknak: a korábbi években olyan produkciók léptek fel, mint többek között a Mezzoforte, a Matt Bianco, a De Phazz, Mario Biondi vagy a Shakatak.

A fesztivált a Geszti Produkció kezdi szeptember 15-én. A koncerten Geszti Péter legújabb, Létvágy című lemezének slágerei mellett felcsendülnek a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Star dalai is, jazzesre áthangszerelve. Geszti Péter különleges repertoárral lép színpadra új lemezének vendégelőadóival, Pély Barnával, Váczi Eszterrel és Gereben Zitával. A szaxofon királynője, Candy Dulfer, aki már többször is fellépett Magyarországon, szeptember 16-án ad koncertet. Egyik legemlékezetesebb koncertje több évvel ezelőtt a Petőfi Csarnokban volt az azóta már elhunyt Prince zenekarával. A hölgy minden kétséget kizáróan az európai jazz kiemelkedő fúvósa, funky dalai mellett olyan világslágereket is jegyez, mint a Lily Was Here vagy a Pick Up the Pieces.

A Random Trip All Stars szeptember 17-én lép a Jazzy színpadára, ráadásul egy igazi szuperválogatottal: a formációban ezúttal Tóth Vera, Fábián Juli, Dés László, Barabás Lőrinc, Tátrai Tibor, Romhányi Áron, Zentai Márk, Vígh Arnold, Gábor Andor, Delov Jávor és DJ Q-cee izzítja a hangulatot. A fesztivál szeptember 18-án St. Martin koncertjével zárul. A szaxofonos itt mutatja majd be új lemezét, amelyet a Molnár Dixiland Banddel készít. Új szerzeményeikkel visszahozzák a jazz aranykorát, a harmincas évek Amerikáját és a swing dallamait. St. Martin virtuóz játékával a swing új arcát mutatja be.

Forrás: kultura.hu

2016.08.05