Séták a Győri Legendák Napján


Július 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) a Győri Legendák Napja alkalmából a Gyere Győrbe lelkes csapata különleges sétákat tervezett az érdeklődők számára városszerte.

Július 16-án (szombaton) 11.00 órakor a Vaskakas Díszkúttól indul Győri csodák és legendák nyomában címmel ingyenes séta Husz Anikó vezetésével. Győr egy dinamikusan fejlődő város, minden évben új "csodák" részesei lehetnek látogatói. Legendái viszont a hagyományok őrzéséről, a mesék szeretetéről tanúskodnak. Ismerkedjen ezen a sétán a város színes történeteivel!

Július 16-án (szombaton) 18.00 órakor a Bécsi kapu térről indul Szerelmekről mesél a város címmel ingyenes séta Csobayné Pintér Éva vezetésével. A város legendás látogatóinak, lakóinak a háttérben meghúzódó magánéleti, szerelmi történeteinek szálait fonjuk össze ezen a sétán. Érdekes életrajzi történetek az elmúlt évszázadokból. "Új utak, új élmények!"

Július 16-án (szombaton) 21.00 órakor a Dunakapu térről, a Vaskakas díszkúttól indul Séta a győri éjszakában címmel ingyenes séta Csobayné Pintér Éva vezetésével.  A forró nyári napok örök kedvence az éjszakai séta! Győr csodálatos barokk belvárosa gyönyörű látványt nyújt az esti kivilágításban is, ami önmagában is sétára csalogat. Ehhez még a látnivalók legérdekesebb történeteit mesélik el ezen a sétán.                         

Július 17-én (vasárnap) 10.00 órakor a Széchenyi térről, a Mária-oszloptól indul Jedlik emléke és a fröccs története címmel ingyenes séta Kauker Bálint vezetésével. Jedlik Ányos Győr köztiszteletben álló bencés tanára, akinek munkássága megalapozta, hogy Győr ma a "Fröccs városa" lehet. Milyen út vezetett idáig? Erről szól ez a séta.

Július 17-én (vasárnap) 21.00 órakor a Dunakapu térről, a Pulzus alkotástól indul Győri csodák by night címmel ingyenes séta Csobayné Pintér Éva vezetésével. A forró nyári napok örök kedvence az éjszakai séta! Győr hangulatos belvárosa sétára csalogat. Ezen a programon néhány impozáns újdonságot is megmutatnak az esti fényeknél és közben mesélnek a város történeteiből.

2016.07.06