Paperspace

Farkas Zsuzsa és Szabadvári Attila grafikusművészek kiállítása

A Napóleon-házban (Győr, Király utca 4.) nyílt meg június 23-án Farkas Zsuzsa és Szabadvári Attila grafikusművészek kiállítása Paperspace címmel. A Rómer Múzeum aktuális tárlatán két fiatal, Győrben élő és alkotó művész mutatkozik be hagyományos és térbeli grafikai alkotásokkal, melyek a tér és a benne létező dolgok témáját járják körül.

Üres és zsúfolt, magán és közösségi, egyszerű és átláthatatlan. Grafika, amely ki akar szakadni a keretből, részesévé akar válni a tényleges harmadik dimenziónak. Művek, melyek át akarják lépni azokat a határokat, amelyekről egykor úgy gondolták, hogy a technika sajátosságai csupán ennyit engednek meg.

A kiállítás megnyitóján Rechnitzer János professzor, műgyűjtő Szabadvári Attilát az „építkezőnek”, Farkas Zsuzsát pedig a „mesélőnek” nevezte: Attila grafikai rendszere „kihelyez a térbe, a grafikák így térobjektté válnak”, míg Zsuzsa démonokat „jár körül” alkotásaiban, versikékkel kiegészítve.

Farkas Zsuzsa a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér egyik műhelyvezetőjeként dolgozik, ahol rendszeresen vezet művészeti foglalkozásokat. Szabadvári Attila szintén győri, fiatal képzőművész, aki többek között részt vett már a Szépművészeti Múzeum egyik termének rekonstrukciójában, az Ybl Palota, a Mátyás templom és a Parlament belső felújításán is, és több alkalommal nyert el pályázatokon különböző díjakat, illetve részesült elismerésben, mint a Barcsay különdíj, a Piranesi különdíj, vagy az Országos Litográfusok különdíja.

A tárlat július 27-ig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

Fotók: Vas Balázs

2016.07.08