2303

3, 2, 1… Győrkőc!

Visszaszámlálás indul!

Pán Péter és barátai remekül éreznék magukat Győrben! Július első hétvégéjén ismét óriási játszótérré változik az egész belváros! A vízparti sétányok, a Radó-sziget, a Bécsikapu- és a Dunakapu tér, a belváros sétálóutcái átalakulnak. Bódék és sátrak, színpadok sokasága „nő ki a földből”, pancsolómedencék létesülnek, autópályák készülnek, tetőt kap a kettős híd, sosem látott járgánypark foglalja el a Széchenyi teret, épül a mesefalu és a cirkusz, szorgos kezek alakítják az ökoligetet és az energiaszigetet. Játék, szórakozás és mulatság mindenütt!

Hamarosan megnyitja kapuit a Győrkőc sakkiskola, mindenkit vár az Elvarázsolt utca, bárki belenézhet a jövőbe látó készülékbe, és kipróbálhatja a verklis karaokét. A bátrabbak kockára tehetik magukat a Győrkőc kalandparkban, a Pöttytusán, a Sikoly csúszdán vagy a ládavasúton… Mindezt a péntek esti megnyitót követően – szombattól!

Egyelőre a mesteremberek azon munkálkodnak, hogy minden elkészüljön időben. Szakik és művészek díszítik Győr belvárosát, építenek, szépítenek. Színes papírsárkányok úton-útfélen, szalagok és girlandok jelzik, hogy valami készül! Fotógalériánkkal egy kis ízelítőt adunk a készülődés utolsó fázisáról, a város átalakulásáról.

A megnyitó július 1-jén (pénteken) 18 órakor a Dunakapu téren a Makám együttes koncertjével kezdődik, ezt követően fellép a Pa Dö-Dő, a 64U zenekar. 21 órakor kerül sor a Kicsi Gesztenye Klub és Dobrády Ákos mesés koncertshow-jára. A város kulcsait 22 órakor adja át Borkai Zsolt polgármester, 22.15-kor pedig megkezdődik a ceremóniát záró tűzijáték.

A Győrkőcfesztivál részletes programját és a részvételhez szükséges információkat a rendezvény honlapján olvashatják.

Berente Erika
Fotók: Pollreisz Balázs

2016.07.01