Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad és mozi is lesz a hamarosan induló Fishing on Orfűn


Június 22-én kezdődik a szezon első és egyben legbarátságosabb fesztiválja, a Fishing on Orfű, amelynek legnagyobb durranása a Kispál és a Borz három évre tagolt visszatérésének lezárása lesz, de ezen kívül is készülnek egy csomó mindennel a szervezők, úgyhogy össze is foglaljuk a friss híreket.

Kezdjük ott, hogy a nagyszínpad nevét főszponzor hiányában idén is megszavaztatta a fesztivál a közönségével, ezúttal elhunyt zenei legendákat lehetett választani. Kurt Cobaint és Cseh Tamást megelőzve a szavazáson végül a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad elnevezés nyert, ami elég nagy váltás a tavalyi Boldogság, te k…a névhez képest.

A buli helyszínéül szolgáló Panoráma Campingben soha nem történt még annyi fejlesztés egy év alatt, mint most. A visszatérő fesztiválozók legjobban annak fognak örülni, hogy minden vizesblokkot felújítottak kívül-belül az áram- és vízhálózattal együtt (reméljük, ez sok meleg vizet és konnektort jelent), és 40%-kal több WC, illetve 10%-kal több zuhanyzó is lesz a campingben. Ezenkívül felújították a bejárathoz tartozó épületegyüttest, építettek egy mozit, nézői pódiumokat a PMFC színpadhoz és a Borfaluhoz, meg még tíz minikabint is, amelyek a sátrazás alternatívájaként fognak szolgálni. Sőt, a tereprendezésnek köszönhetően még új sátorhelyek is létesültek. A munkálatokhoz kapcsolódóan itt egy videó is, amelyben Lovasi lelkesen ütöget a szögek mellé kalapácsával, és vidáman száguldozik a domboldalakon.

 a kapcsolódó Youtube videó lejátszásaA kapcsolódó Youtube videó lejátszása. 

A Fishing on Orfű a Petőfi Rádió nagy port kavart átalakításának egyik legfontosabb áldozatát, Horváth Gergely volt szerkesztő-műsorvezetőt díszdoktorává avatja, aki kora délutánonként pódiumbeszélgetéseket folytat majd az aktuális könnyűzenei élet számos izgalmas figurájával, valamint a fellépő zenészekkel, és ő is fogja ünnepélyesen megnyitni és lezárni a fesztivált. Erről Egyedi Péter sajtófőnök azt mondta, hogy „Gergő kulturális hozzáállását, a zenéhez való viszonyát nagyon közelinek érezzük a Fishing szellemiségéhez. Nagyon örülünk, hogy a díszdoktorunknak tudhatjuk”.

Ismét lesznek koncertek a camping alatti tavon lévő Víziszínpadon, amelynek programját szintén a közönség szavazatai alapján állították össze, így fellép itt a Ricsárdgír, a Tudósok, a Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt vagy az Esti Kornél.

Szokás szerint megint lesz egy csomó off-program a Fishingen, így például Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs fröccstúráján csakúgy, mint Kispál András és Dióssy Ákos, a Blahalouisiana, vagy a Mary Popkids és Supernem zenekarok sörtúráin, és még rengeteg más programon a barlangtúrától kezdve a sportprogramokon és a horgászversenyen át a Zsonglőr játszóházig.

Végül pedig bemutatkozik a fesztivál új helyszíne, az előbb említett Mozi is, ahol sötétedés után némafilmeket és zenei témájú alkotásokat lehet megtekinteni. A némafilmek programját a Titanic Filmfesztivál igazgatója, Horváth György állította össze, lesz itt rengeteg burleszk, Keaton és Chaplin, és számos fontos animációs alkotás, a zenei témájú filmeket pedig hajnalonként fogják vetíteni.

A fesztivál részletes programja itt olvasható!

M.ADI
Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.06.21