1266

Jön a legbarátságosabb fesztivál

Fishing On Orfű 2016

Két hét múlva startol a nyár legbarátságosabb fesztiválja, a Fishing On Orfű. A Kispál és a Borz tematikus, három évre tagolt visszatérése idén lezárul, de számos más programmal és különlegességgel is készülnek a szervezők. Fellép az Esti Kornél, a Tudósok, a Cseh Tamás Program által támogatott Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt, vagy A Kutya Vacsorája.

Idén is jó ötletnek bizonyult a publikumra bízni a nagyszínpad névválasztását: a közönség elhunyt zenei legendákat javasolhatott a színpad névadójának, így a legtöbb szavazatot kapó – kissé csavaros – ötlet után a fesztivál legnagyobb koncerthelyszíne 2016-ban a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad lesz! A dobogó második fokán Kurt Cobain végzett, a harmadik legtöbb szavazatot Cseh Tamás kapta. A fesztivál szervezői örömmel jelentik be, hogy a 2016-os Fishing díszdoktorává avatják Horváth Gergelyt, a Petőfi Rádió idén távozó szerkesztő-műsorvezetőjét. Gergely fogja ünnepélyesen megnyitni, majd a végén lezárni az idei fesztivált, kora délutánonként pedig pódiumbeszélgetéseket folytat majd az aktuális könnyűzenei élet számos izgalmas figurájával, valamint a fesztiválon fellépő zenészekkel. „Gergő kulturális hozzáállását, a zenéhez való viszonyát nagyon közelinek érezzük a Fishing szellemiségéhez. Nagyon örülünk, hogy a díszdoktorunknak tudhatjuk” – mondta el Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke.

Már végleges a Víziszínpad programja, amely összeállításában a közönség segítségét kérték. Felkeresték azt a 15 zenekart, akit a fesztiválra látogatók legszívesebben látnának a Víziszínpadon, így idén olyan zenekarok miniakusztikus koncertjeire csápolhat a nagyérdemű a matracokról, mint a Ricsárdgír zenekar, a Tudósok, a Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt, A Kutya Vacsorája, vagy az Esti Kornél. Megindult a jelentkezés a fesztivál szabadidőprogramjaira is. Évek óta a Hosszúlépés Fröccs(kul)túra a legnépszerűbb off-program, ahol a látogató neves zenészek és írók társaságában kóstolhatja végig a környék legfinomabb fröccseit. Beck Zoli és Háy János, valamint Varga Livius túrája már teltházas, de Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs csoportjában még akad pár hely. Csakúgy, mint Kispál András és Dióssy Ákos, a Blahalouisiana, vagy a Mary Popkids és Supernem zenekarok sörtúráin. Ezenkívül a Fishing idén is számos további szabadidőprogrammal kedveskedik a látogatóknak. Barlangtúra? Sommelier on Orfű? Szekszárd Gourmet? Bringatúra? Sárkánytúra? Rekeszépítés? Sportprogramok? Horgászverseny? Zsonglőr játszóház? FesztiVáltó? Minden programunkra itt lehet jelentkezni: http://fishingonorfu.hu/#program.

Idén is lesz új helyszín a Fishingen, a Mozi. A fesztivál bejáratához közeli barátságos szabadtéri helyszínen sötétedés után némafilmeket, valamint zenei témájú filmeket lehet majd megtekinteni. A némafilmek szisztematikus napi programját Horváth György, a Titanic filmfesztivál igazgatója állította össze; lesz itt rengeteg burleszk, Keaton és Chaplin, valamint számos fontos animációs alkotás. Minden este (vagyis inkább hajnalban) egy zenei tematikájú hangosfilm is terítékre kerül majd a Moziban. Részletes program hamarosan!

Forrás: kultura.hu

2016.06.10