„Tíz év húsz kiállítás”

A Paletta Hétvégi Vizuális Műhely kiállítása a Gyárvárosi Közösségi Házban

Két alkalomból is ünnepeltek június 1-én a Paletta Hétvégi Vizuális Műhely tagjai a megyei könyvtár Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Házának rendezvénytermében huszadik kiállításuk megnyitóján. Barna Borbála rajztanár, művészetpedagógus 2006-ban alapította az idén tízesztendős alkotóközösséget, ahol különböző korosztályok szülöttei tevékenykednek együtt, gyermekektől a szépkorúakig.

Az ünnepélyes megnyitó kezdetén a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola 5. b. osztályos citerásai zenéltek és énekeltek, Fekecsné Czidor Melinda vezetésével. Ezt követően Barna Borbála köszöntette az alkotókat, vendégeket, barátokat, családtagokat.  Beszélt a Vizuális Műhely létrehozásáról, működéséről, célkitűzéseiről, majd röviden bemutatta a kiállítás anyagának készítőit, munkáikat, kiemelve erősségeiket. A gyermekalkotókat és a műsorban szereplő citerásokat egy-egy apró rajzos ajándékkal is meglepte.

A megnyitót kötetlen beszélgetés zárta, mely során az érdeklődők megtekinthették a kiállított munkákat, kérdezhettek az alkotóktól, és születésnap lévén torta is várta az egybegyűlteket.

A kiállítók név szerint: Barna Borbála, Bognár Dóra, Erdős Olívia, Gombócz Bori Alma, Gyurasits Emma Léna, Kertész Bálint, Makkné Pölöskei Éva, Nagyné Gyurós Katalin, Dr. Puha Katalin, Vigh Attila, Vigh István.

A kiállítás június 29-ig látogatható a Gyárvárosi Fiókkönyvtár nyitvatartási idejében és hétköznapokon, kedd kivételével, 10-16 óra között.

Bogár Erika

2016.06.02