Visszatér az első, angolul éneklő magyar zenekar

The Houdinis dalpremier

20 év szünet után újra koncertezik és lemezt ad ki a The Houdinis, amely a nyolcvanas évek végén először írt teljes egészében saját, angol nyelvű számokból álló programot. A zenekar, melynek tagjait később a szélesebb közönség a Heaven Street Sevenben ismerhette meg, Ember címmel április 21-én jelentette meg új lemezét. Itt egy dal az albumról Watch The Lights címmel.

A paksi The Houdinis a nyolcvanas évek végén alakult olyan zenészekkel, mint a később a HS7-ben zenélő Orbán Gyula dobos és Balczer Gábor Ciba gitáros, valamint Gallyas Vilmos Giles basszusgitáros, de mellettük az évek során zenélt a csapatban többek közt a quimbys Kiss Tibi és Varga Livius is. A zenekar 1995-ig működött, ekkor – nagyjából a HS7 indulásával egy időben – parkolópályára került az együttes, mely három évvel ezelőtt újra aktivizálta magát. Mostanra – új tagokkal, Mihola Péter énekessel és Pintér Norbert gitárossal – elkészült a The Houdinis új nagylemeze, az Ember (magyarul: parázs), melyet a Come Back című kislemezdal vezetett fel március végén.

A három évvel ezelőtti just for fun-koncert után olyan érzésünk volt, mintha felkapcsoltuk volna a villanyt egy virtuális raktárban, ahol húsz éve mi kapcsoltuk le a lámpát. Mindenki ugyanott állt a sok ötlet között, amit húsz évvel ezelőtt már nem volt miért rendszerezni, megvalósítani. Úgy döntöttünk, hogy égve hagyjuk a villanyt, és sikerült még két remek embert szereznünk a cél megvalósításához” – mondja a zenekar dobosa, Orbán Gyula, míg az énekes, Mihola Péter szerint „az a legérdekesebb ebben a kalandban, hogy tudunk olyan dalokat írni, amelyekben a britpoptól a punkon át a metálig mindenféle stílus keveredik, de mégis egységesek.”

Mihola az alább premierező dalról ezt mondta: „A Watch The Lights (leánykori nevén Kill This City) egyike annak a két Houdinis-dalnak, amik még a nyolcvanas években születtek, és most újrahasználódtak. A két szám közül ebben van a nagyobb változás, a refrén kivételével gyakorlatilag egy új dalról beszélhetünk mind a zene, mind a szövegek terén. A mondanivaló azonban még mindig ugyanaz: akár össze is omolhat a világ körülöttünk, mi csak suhanunk az éjszakában.”

 

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.05.30