Alföldy-Boruss Csilla orgonahangversenye


Október 23-án (csütörtökön) 15.30-kor a pannonhalmi Boldogaszony-kápolnában Alföldy-Boruss Csilla orgonahangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők. Közreműködik: Alföldy-Boruss Eszter. Belépőjegy: 2000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft. 

További információ a +36 (96) 570-191-es telefonszámon vagy az info@osb.hu e-mail címen, illetve a www.bences.hu weboldalon.

Alföldy-Boruss Csilla orgonaművész és csembalóművész a budapesti a Liszt Ferenc Zeneakadémián megszerzett orgonaművészi diplomája után, 1979-ben Németországban mesterkurzusokon képezte tovább magát Harald Vogel és Klaas Bolt professzoroknál, akik a historikus régi zenei előadásmód mesterei.1989/90-ben Antwerpenben egy tanévet Jos van Immerseelnél töltött el, ahol csembalón mélyítette tovább a régizene játékmódban szerzett ismereteit, majd 1992-ben Budapesten szerezte meg második diplomáját mint csembalóművész.

Több nemzetközi orgonaversenyen vett részt, és közel 800 koncertet adott eddigi pályafutása során Hollandiában, Németországban, Izlandon, Ausztriában, Finnországban, Svédországban, Norvégiában, Dániában, Angliában, Belgiumban, Szlovákiában, Romániában, Izlandon, Izráelben, Kanadában és az Egyesült Államokban. A holland és a magyar rádió és televízió számos felvételt készített koncertjeiről. Öt szóló lemeze jelent meg. A győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola orgona és csembaló tanszakának tanára. 1980 óta a Budapest Kelenföldi Református Templom zenei életének vezetője, orgonistája, és a kórusának karnagya, valamint a 2000 óta folyamatosan tartó koncertsorozatnak, a Kelenföldi Barokk Estéknek szervezője és résztvevője.

A kép az EveryStockPhoto szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt található.

2014.10.20