Itt a SoNaR új nagylemeze

A Horizont

Saját bevallásuk szerint a korábbiaknál érettebb, dinamikusabb lemezzel jelentkezett a progresszív instrumentális popzenét játszó SoNaR. A szerzők szerint a mostani hangzásuk sokkal poposabb és pozitívabb lett. De a legegyszerűbb, ha ezt mindenki maga dönti el, alább meg is hallgatható a nagylemez.

A Horizont című album dalai egy új kaput nyitottak meg a zenekar életében. Bár a megszokott SoNaR-hangzás fellelhető a hangjegyek mögött, érezhetően új irányt vett a zenéjük.

„Hosszú kísérletező munka előzte meg ezt a lemezt, de egy inspiratív és intenzív alkotói hajrá után összeálltak a dalok” – meséli Kovács Marcell, a zenekar billentyűse, dalszerzője.

Az eddigiekkel ellentétben egyébként nem külön-külön vették fel a hangszereket, hanem egyben, amitől szerintük egy szabad, szabadabb, dinamikusabb lemez lett a Horizont, amit mellesleg egy kép is inspirált.

„Megfogott minket a budapesti street art egyik legismertebb művészének, Nikonnak egy illusztrációja, amin a hegymászó néz a hófedte hegyek felé a rá váró megpróbáltatások irányába – mondja Szabó Bálint gitáros – Ahogy a borító is sugallja, a távoli Horizont felé tett magányos utazás köré épül a lemez. A távolba vesző hegycsúcs előrevetíti a hosszú utunkat, és az előttünk álló akadályokat.”

A lemez egy ilyen utazás lenyomata. Tele optimizmussal és pozitív gondolatokkal – foglalták össze a zenészek a lemez filozófiáját. A CD a Hunnia Records gondozásában jelent meg, élőben pedig április 29-én a Fogas Házban hallhattuk.

Itt a nagylemez:

 

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.05.27