Apnoé koncert a SzínHelyen


Október 24-én (pénteken) 20 órakor az Apnoé ad koncertet a Komédiás Étterem SzínHely kultúrpincéjében (Czuczor Gergely u. 30.). Az est vendége Csiba Júlia népdalénekes, közreműködik Németh Gergely zongorán. Jegyek elővételben is válthatók a helyszínen. 

Van úgy, hogy régi formák kiüresednek, elveszítik funkciójukat, vagy egyszerűen idejétmúlttá válnak. Ekkor az ember ezt az örökölt formát tisztelettel és körültekintéssel lebontja, hogy a helyébe valami újat, használhatót és szépet építsen. Az Apnoé zenéjében is ilyen módon tud szervesen együttműködni tradíció és innováció, a hagyomány és a megújulás. Az Apnoé így valójában nem a légszomj, hanem a fellélegzés muzsikája: a régiből építkezik, de mai tartalmakat hordoz.Az Apnoé fúziós zenét játszik. Az elementáris erejű és frissességű zene alapja a magyar népzene, de ugyanannyira van köze a funky-hoz, vagy akár az underground rockzenéhez is – mégpedig úgy, hogy közben kirobbanóan egyedi. Műsorukban éppúgy megtalálhatók magyar vers- és népdalfeldolgozások, mint saját ihletésű szerzemények.

Tagok: Mesics György (ének, hegedű, gitár), Alasztics Balázs (szaxofon), Takács Gergely (gitár, elektromos koboz), Kovács Áron (basszusgitár), Valastyán Tamás (dobok).

2014.10.20