923

Tatai Patara

Török kori történelmi fesztivál Tatán

A Tatai Vár és az Öreg-tó környezetében május 27-28-29-én ismét megelevenedik az 1597. évi ostrom: idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Tatai Patarát, Európa legrangosabb török kori történelmi fesztiválját. Belépődíj: 1500 Ft, gyermekeknek 12 éves kor alatt ingyenes. A jegy a fesztivál teljes idejére belépésre és az összes programon való részvételre jogosít. Akadálymentes belépés adott.

Az évről-évre megismétlődő tatai várostrom a kor egy különleges fegyverének, a Patara bevetésének első sikeres magyarországi kísérletét idézi meg. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. Valóságos időutazás!
A ,,Tatai Patara 1597." Török kori Történelmi Fesztivál évről-évre egyre különlegesebb programokkal várja az érkezőket.
Belemerülhetünk a 16-17. század életének mindennapjaiba, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében is. A kóstolók után borral, serbettel vagy hűs forrásvízzel olthatjuk szomjunkat. Múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok várnak bennünket. Még a szigorúan őrzött hárembe is bepillantást nyerhetünk; a korhű vásári forgatag pedig mutatványosokkal, tűzzsonglőrökkel és a Nánai Sólymos Vitézek vidám, történelmi színielőadásaival varázsol el minket. Mindeközben ,,Sarkantyú peng, szoknya lebben" a Borudvarban, ahol több mint 300 néptáncos táncházzal és a rangos III. Nemzetközi Néptánc találkozóval készül az eseményre. A kontraszt kedvéért, a 25. Klapka György Lövészdandár is felvonultatja haditechnikai eszközeit.
A Tatai Patara idén kilencedik alkalommal varázsolja el az idelátogatókat több mint 400 hazai, cseh, szlovák, lengyel, fin, német, osztrák és olasz hagyományőr, valamint több száz további közreműködő egyedülálló összefogásának köszönhetően.

A részletes program a rendezvény honlapján megtekinthető.

2016.05.17